Hamilton, Schumacher'i Solladı!

Lewis Hamilton, 92. zaferle Michael Schumacher'in yarış kazanma rekorunu kırdı!

25.10.2020-18:56 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-18:54) Hamilton, Schumacher'i Solladı!

Lewis Hamilton, 2020 Portekiz GP'yi kazanarak kariyerinin 92. yarış zaferini elde etti ve Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu olma unvanını ele geçirdi.

Formula 1'in en çok yarış kazanma rekoru, 2006 Çin GP'den bu yana 91 yarış zaferi ile Michael Schumacher'de bulunuyordu.

Lewis Hamilton, Nürburgring'de gerçekleştirilen Eifel GP'yi kazanarak kariyerinin 91. yarış zaferini elde etmiş ve bu rekora ortak olmuştu.

İngiliz pilot Hamilton, pole pozisyonundan başladığı Portekiz GP'de geriye düşmesine rağmen kazanarak 92. yarış zaferini elde etti ve böylece Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu olma rekorunu ele geçirdi.

Başarılı sporcu, böylece bundan sonra kazanacağı her yarış ile rekorunu yeni bir seviyeye taşıyacak.

Daha önceden Schumacher'e ait en çok pole pozisyonu rekorunu kıran ve sürekli iyileştiren Hamilton, son olarak yine Schumacher'e ait en çok yarış kazanma rekorunu da kırmış oldu.

Hamilton, şampiyonada açık ara farkla lider durumda bulunuyor ve bir terslik olmazsa bu sene 7. şampiyonluğunu kazanacak ve böylece yine Schumacher'e ait 7 Formula 1 şampiyonluğu rekoruna ortak olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal