Gebelikte Öksürüğü Önlemenin Doğal Çözümleri

Hamilelikte özellikle de soğuk aylarda geçirilen grip öksürüğü tetiklemektedir. Peki, hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir? Öksürüğe iyi gelen bitki çayları nelerdir? İşte tüm detaylar...

09.06.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-17:41)

Hamile kadınlar mevsime bağlı olarak öksürük sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Özellikle de kış aylarında geçirilen soğuk algınlığı öksürüğü tetiklemektedir. Peki, hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının ilaç tüketmesi önerilmez. Öksürüğe karşı daha doğal tedavi yöntemlerine başvurmak gerekir. 

Düzensiz beslenme öksürük sorununu meydana getirebilir. Öksürük bu gibi durumlarda gebede protein ya da vitamin eksikliğinin habercisi olabilir. Düzenli ve sağlıklı beslenmek bağışıklığı güçlendirip öksürüğe neden olan etmenleri ortadan kaldıracaktır.

Sıvı tüketimi gebelikte önemlidir hamilelerin gün içerisinde en az 8 ila 9 bardak kadar su tüketmeleri gerekmektedir. Öksürüğü önlemek için sıvı tüketimi oldukça önemlidir.

Hamilelikte öksürüğü önlemenin en önemli koşulu bağışıklığı güçlendirmek ve vücut direncini yüksek tutmaktır. Çinko takviyesi ve C vitamini öksürüğe karşı etkilidir. 


HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NASIL ÖNLENİR? 

- Nefes yollarını rahatlatmak için ılık bir duş alınabilir.

- Ev yapımı çorbalara katılan zencefil ile sonuç alınabilir.

- Yine nane ve limon karışımı öksürüğe karşı etkili bir çözümdür. 

- Tuzlu su ile gargara öksürüğe iyi gelmektedir. Gün içerisinde 1 ya da 2 defa yapılan gargara, öksürüğe son verecektir.

- Şiddetli öksürük nöbetleri geçirenler elma çayı tüketerek bu sorunu kökten çözebilir. Elmaları dilimleyerek kaynar suya atmak yeterlidir. Bir süre kadar demlenen çayın, ılık olacak şekilde tüketmeye başlayabilirsiniz.

Öksürüğe iyi gelen bitki çayları nelerdir?

Kekik çayı, zencefil çayı, tarçın çayı ve ıhlamur çayı solunum yollarını rahatlatarak öksürüğe iyi gelmektedir.

ÖKSÜRÜĞÜ KESEN DOĞAL İLAÇ: IHLAMUR ÇAYI


Ihlamur çayını, çaydanlık demliğinde cezvede veya french pressin içerisinde hazırlayabilirsiniz. Ihlamur çayı tüketirken en çok dikkat etmeniz gereken şey ıhlamur direkt olarak su ile birlikte kaynatılmamalıdır. Siyah çay gibi kaynamış su, ıhlamurun üzerine dökülerek hazırlanmalıdır. Ihlamurun yaklaşık olarak 10 dakika kadar demlenme süresi vardır. Demlenme bittikten sonra süzerek içebilirsiniz.

KEKİK ÇAYI ÖKSÜRÜĞÜ GEÇİRİYOR!

Kekik çayı, eski dönemlerden itibaren soğuk algınlığı ve grip tedavisinde doğal bir çözümdür. Kekik çayının içerisine bir kaşık bal ilave ederek öksürüğü sonlandırabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal