Hamileyken Okunması Gereken Dualar ve Sureler Nelerdir?

Hamileyken sadece bilimle değil, ilimle de anne ve çocuk sağlıklı kılınabilir. İşte hamileyken okunması gereken dualar...

15.07.2017-10:48 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-08:46)

Hamilelik dönemi boyunca sürekli olarak Kur'an-ı Kerim okunmalı, dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal ile de dua edilmelidir.
Çocuğun hayırlı bir evlat olması için anne istediği gibi bolca dua edip sık sık Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Lakin hamilelik döneminde dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal (hal dili) ile de yapılan dualar, çocuğun hayırlı bir evlat olmasına yardımcı olur.. 

Annenin hamileyken ya da hamilelikten önce ve sonra yaptığı işler neticesinde çocuğun ruh ve beden sağlığı da olumlu ya da olumsuz yönde gelişir. Hayırlı bir çocuğa sahip olmak isteyen ebeveynler öncelikle kendi davranışlarına dikkat etmeli ve Allah’ın rızasını kazanabileceği işler yapmalıdır.

ANNE ADAYININ HAMİLELİKTE YAPMASI GEREKEN 9 ŞEY

- Abdestsiz durmamak

- Doğru beslenme programı

- Günahlardan uzak durmak

- Hayırlı ameller işlemek

- Daima pozitif kalmak

- Kuran'ı Kerim'i sürekli okumak

- Hamilelik sırasında en az 1 defa hatim etmek

- Namazlardan sonra bol bol dua etmek

- Çocuk için dini, hayırlı bir isim seçmek

- Bebek tekmelediğinde anne elini karnına götürüp salavat çekmelidir.

HAMİLEYKEN OKUNMASI GEREKEN DUALAR

Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu İnşikak suresini sıklıkla okumaktır. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)

DOĞUM YAKLAŞINCA OKUNMASI GEREKEN DURALAR

 Ayetül Kürsi, Araf Suresinin elli dördüncü ayeti ve Felak-Nas Sureleri okunmalıdır

Peygamberimiz (asm), kızı Hz. Fatıma’nın (ra) doğum sancısı başladığında Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini ve Ayetü’l-Kürsi’yi, A’râf sûresinin elli dördüncü ayetini ve Muavvizeteyni (Felâk-Nâs sûrelerini) okumalarını söylemiştir. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)

Hamilelik döneminde el-Musavvir zikri çokça çekilmelidir.

Hamile hanımlar ellerini karınlarının üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Yasin-i Şerif birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır
Kırk bir Yasin-i Şerif okumak konusunda da âlimler “birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır” demişlerdir.
Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Hz. Peygamber (asm) buyurdu ki: "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâ-Sîn'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenab-ı Hakk, bu okuması sebebiyle kendisine, Kur'ân-ı Kerim'i -Yâ-Sîn hariç- on kere okumuş sevabını verir." (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 7, (2889)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal