Hami Aksoy'dan Dikkat Çeken Açıklamalar!

Belçika'da bulunan Kain Leuven Katolik Üniversitesi'nden FETÖ kürsüsünde son verilmesini Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

12.09.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-18:00) Hami Aksoy'dan Dikkat Çeken Açıklamalar!

Dışişleri Sözcüsü Hami Akso, Kain Leuven Katolik Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan kürsünün sözleşmesinin üniversite tarafından uzatılmaması kararı hakkında yazılı beyanda bulundu. 

2010 yılında FETÖ bağlantılı kuruluşların yardımlarıyla bir araya geldiğini dile getiren Hami Aksoy,  “Kürsünün sözleşmesinin, üniversitenin kendi usulleri içinde yapmış olduğu değerlendirme sonucu uzatılmaması memnuniyetle not edilmiştir" yazılı açıklamasında dile getirdi. 

Kapatılma kararında etkili olan sebeper olarak ise, kürsü faaliyetlerine katılımın az olduğunu,  ilginin olmadığını ve kapatma kararının bu sebeple alındığını dile getiren üniversite bu açıklamalarda bulundu. 

''SİYASİ BASKI DEĞİL''

Türkiye'nin baskısı ile olmadığını, üniversitenin kendi iradedsiyle böyle bir karar aldığını dile getiren Belçika basını, ''siyasi baskı bulunmadığını ve üniversitenin bu tür bir baskıya teslim olmayacağını'' vurguladı. Belçika basınında yansıyan haberlerin bu açıklama ile doğru olmadığını dile getirdi. 

Açıklamada, "Leuven Katolik Üniversitesinin kürsünün devamına yönelik anlaşmayı yenilememe kararının nedeni 10 yılın ardından ilginin keskin şekilde düşmesidir. Bu durum kürsünün düzenlediği faaliyetlere de yansımış ve faaliyet sayısı azalmıştır. Üniversite, bu şartlar altında yeni bir anlaşma yapmama kararı almıştır" ifadesi kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal