06.09.2021-08:59 (Son Güncelleme:28.06.2022-12:37)


1

Ezeli takımlar onun için rekabete girdi!

Ezeli takımlar onun için rekabete girdi!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Halil Dervişoğlu rekabeti çıkmıştı. Fenerbahçe oyuncunun kulübüyle anlaşmasına rağmen genç futbolcu sarı kırmızılılara kiralık olarak transfer olmak istedi.



2

Transferi ses getirdi

Transferi ses getirdi

21 yaşındaki genç yetenekten hem Galatasaray hem de Türk futbolu çok şey bekliyor. Futbolcu, en son oynanan Dünya Kupası Grup elemeleri maçında Cebelitarık maçında attığı gol ile dikkatleri daha da üzerine çekmeyi başardı. Futbolcudan hem Galatasaray hem de Türk futbolu çok şey bekliyor.



3

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Halil Dervişoğlu, 8 Aralık 1999 tarihinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde doğdu. Futbol hayatına Sparta Rotterdam kulübünün alt yapısında başladı. Sparta Rotterdam takımının alt yaş kategorilerinde forma giyen futbolcu burada sergilediği başarılı performans ile Sparta Rotterdam takımının A takım seviyesine yükseldi. Futbolcu sergilediği oyun ile İngiliz ekibi Brentford takımının dikkatini çekti ve Brentford’a transfer oldu. Sonraki zaman Brentford takımından Twente takımına kiralanan futbolcu, sonraki zamanda Galatasaray’a kiralandı. Galatasaray’da sergilediği futbol, Galatasaray tarafından çok beğenildi. Futbolcu Galatasaray’da kiralık süreci bitince Brentford’a geri döndü. Galatasaray eskiden kiralık olarak oynattığı futbolcusunu yeni sezonda Brentford’dan transfer etti. Futbolcu Türkiye Milli Takımı’nın da formasını terletmektedir.



4

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Halil Dervişoğlu, asıl olarak santrafor mevkisinde oynamaktadır. Futbolcu sağ kanat ve sol kanat pozisyonlarında da görev alabilmektedir.



5

Kariyerinde kaç golü var?

Kariyerinde kaç golü var?

Galatasaray’ın ve Türkiye Milli Takımı’nın futbolcusu Halil Dervişoğlu, kariyeri boyunca 136 maça çıktı ve 50 gol, 30 asist yaptı.



6

Teknik adam oyuncuyu özellikle istedi

Teknik adam oyuncuyu özellikle istedi

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, transfer döneminde genç yeteneğin transfer olmasını özellikle istedi. Bu doğrultuda Galatasaray, futbolcunun transferi için yoğun bir çaba harcadı ve futbolcuyu takıma kazandırdı.



7

Eleştiri oklarını üzerine çekiyor

Eleştiri oklarını üzerine çekiyor

Galatasaray'ın genç futbolcusu Halil Dervişoğlu, 20 Ocak tarihinde Kasımpaşa maçında takımının tek golünü atsa da gösterdiği performansla yoğun eleştiri aldı. Futbolcunun son zamanlardaki performansı büyük eleştiri konusu oldu.



8

Nerelidir?

Nerelidir?

Hollanda doğumlu olan futbolcu aslen Türkiye vatandaşıdır.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR