Hakkında Hadis-i Şerif Bulunan Mucize Besin

Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve halihazırda kullanılmaya devam eden çörek otu, insan sağlığını önemli ölçüde etkileyen mucizevi etkilere sahip bir besindir. Hakkında Hadis-i Şerif dahi bulunan çörek otunun merak edilen faydalarını bir araya getirdik. Peki, çörek otunun faydaları nelerdir?

06.06.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-15:52) Hakkında Hadis-i Şerif Bulunan Mucize Besin

Rezene çiçeği ve nigella adıyla da bilinen çörek otu, kilo vermeden alerjik hastalıklara kadar birçok sağlık problemine etki etmektedir. Doğanın bizlere sunduğu mucizelerden biri olan çörek otunun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte çörek otunun faydaları…

DOĞAL BİR ANTİSEPTİKTİR

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan çörek otunun sahip olduğu mikrop öldürme özelliği, ona doğal bir antiseptik olma avantajı kazandırıyor. İçerisindeki timokinon adlı bileşen, bağışıklık sistemini destekliyor. Kanserle savaşta en güçlü besinlerden biri olan çörek otu, diyabete ve insülin direncine karşı savaşıyor ve bu sayede vücuttaki kronik iltihabı gideriyor. Zayıflamaya yardımcı oluyor. Mutfağınızdan çörek otunu eksik etmeyin, onun mucizesinden faydalanın" şeklinde konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Çörek otunun iltihap giderici etkisi sayesinde vücudun hastalıklara karşı en önemli savunma mekanizması olan makrofaj hücrelerinin sayısının çoğalarak bağışıklığı güçlendirdiğinin altını çizen Dr. Ümit Aktaş, "Karşınızda öyle değerli bir baharat var ki kıymeti, önemi hakkında bir Hadis-i Şerif bile var: Çörek otuna kıymet verin, zira o ölüm dışında her derde devadır" dedi.

Çörek otu yağının diyabeti önleme ve tedavi etmede son derece önemli bir işlevi olduğuna da dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Diyabet tedavisinde zeytinyağı ekstresi ile birlikte kullandığım takviyelerden biri de çörek otu yağıdır. Yapılan araştırmalar, çörek otu yağının pankreatik beta-hücrelerinin iyileşmesinde oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda kan şekerini de dengeleyen, açlık ataklarını kontrol altına alan özelliğiyle zayıflamak isteyenlerin en önemli yardımcısı olarak karşımıza çıkıyor. İçindeki bileşenler, hem zayıflamada hem de diyabette iyileştirici etkiye sahiptir. Doğanın sunduğu bu mucizevi siyah tohumun yağından faydalanmayı ihmal etmeyin.”

ÇÖREK OTUNUN MERAK EDİLEN DİĞER FAYDALARI

  • Alerjik hastalıklar için önemli bir ilaçtır.
  • Alerjik rinit, egzama, kuru öksürük ve astıma iyi gelir.
  • Böbrek yetmezliği yaşayan kişiler için çörek otu yağı iyi bir takviyedir.
  • Çörek otu tüketerek aynı zamanda lizin ve metionin gibi önemli maddeleri, kalsiyum, fosfor ve demir, çinko, magnezyum, manganez, bakır, selenyum, B1, B6, folik asit de kazandırmış olursunuz.
  • Karaciğerin temizlenmesini sağlar.
  • Kan şekerinin düşürülmesinde etkilidir.
  • Gastrit ve ülser rahatsızlığına iyi gelir.
  • Kanser hücrelerinin gelişip vücuda yayılmasına engel olur
  • Mide rahatsızlıklarını önler.
  • Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir.
  • Kabızlığın giderilmesini sağlar
  • Doğum yapan annelerde sütü çoğaltır.
  • Baş ağrısının tedavisinde etkilidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal