Hakkari Üniversitesi'nin İnşası Sona Erdi

Hem Kapasitesini artırmak hem de bilimsel altyapısını kuvvetlendirmek için 100 milyon TL yatırım yapılan Hakkari Üniversitesi'nin Zeynel Bey Yerleşkesi'nin inşası sona erdi.

17.12.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:32) Hakkari Üniversitesi'nin İnşası Sona Erdi

Hakkari'de 2008 yılında inşa edilen ve üç fakülte ile bir meslek yüksekokuluyla eğitim öğretim vermeye başlayan Hakkari Üniversitesi'nin 1. etabı sona erdi.

Hızlıca gelişen üniversitenin gereksinimlerine yanıt vermek, fiziki alanlarıyla altyapısını güçlendirmek ve potansiyelini çoğaltmak için 100 milyon TL'lik yatırımla Keklikpınar Mahallesi'nde hemen hemen elli bin metrekare kapalı alanı olan Zeynel Bey Yerleşkesi inşa edildi.

Mühendislik, ilahiyat, iktisadi idari bilimler, güzel sanatlar ve sağlık bilimleri fakülteleri, sağlık bilimleri meslek yüksekokul, beş laboratuvar, merkezi derslikler, kırık amfi, dört konferans salonu, iki bin kişilik kapalı spor kompleksi, sekiz dinlenme ve çalışma yeri, yemekhane ile kafeterya benzeri kısımlardan oluşan yerleşkenin 1. etap faaliyetleri sona erdi.

TAŞINMA BAŞLADI

Hakkari Objektif haber sitesine açıklamalar yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Zeynelbey Yerleşkesine nakil işleminin başladığını ifade ederek,  birkaç günde merkezi derslik binasına ve lojmanlara taşınmayı hedeflediklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal