Hakkari Çukurca'da Sağlık Ekiplerinden Takdirlik Olay! Köy Köy Dolaşıp Koronavirüs Aşısı Yaptılar

Hakkari'de bulunan Çukurça ilçesinde köy köy gezerek koronavirüs aşısı yapan sağlık çalışanlarının bu hizmeti takdir topladı.

09.07.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-11:06) Hakkari Çukurca'da Sağlık Ekiplerinden Takdirlik Olay! Köy Köy Dolaşıp Koronavirüs Aşısı Yaptılar

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sağlık ekiplerinden takdirlik davranış geldi. İlçenin köylerini teker teker dolaşarak köyde yaşayan vatandaşların evlerine kadar gidip aşı hizmeti sunan sağlık çalışanları köy sakinlerine koronavirüs aşılarını yapıyor.

KÖY KÖY GEZEREK AŞILAMA YAPTILAR

Sabahın erken saatlerinde korunmaya alınan koronavirüs aşılarla yola çıkan Çukurca Aile Sağlık Merkezi aşı ekibi, henüz aşılarını yaptıramamış vatandaşlara giderek bu hizmeti sunuyor.

'AŞILAMA ORANIMIZ ARTTI'

Aşılama yapan sağlık ekipleri ile köyleri birer birer ziyaret eden Çukurca Devlet Hastanesi Başhekimi ve Aile Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Mir Naim Kiyan, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından gelen talimatlar doğrultusunda aşı çalışmalarının yoğun şekilde geçtiğini dile getirerek, 'İlçe merkezine bağlı Narlı, Akkaya, Köprülü, Ormanlı, Çimenli, Güzeldere, Yeşil Mahalle, Çığlı ve Üzümlü köylerinde ev ev gezerek insanları ikna ediyoruz. Kafalarındaki soru işaretlerini gideriyoruz' dedi. Buna bağlı olarak aşılama oranında artış yaşandığına da değinen Başhekim Naim Kiyan 'Sağlık tedbirlerimizi alarak aşılama işlemlerini yapıyoruz. Bu faaliyetimizden dolayı aşılama oranımız arttı. Yeter ki halkımız aşı olmak istesin. Aşı, lojistik ve sağlık ekipleri konusunda da bir sıkıntımız yok. Amacımız yüzde 80'nin üzerinde aşıları yapmak' ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR GELDİ

Diğer yandan Çukurca'nın üzümlü Köyü Muhtarı Halit Yücel de sağlık ekiplerinin 2 gün boyunca ev ev dolaşarak köy sakinlerini bilgilendirdiğini ve aşı yaptığını dile getirerek 'Aşı konusunda vatandaşlarımızı ikna ettikleri için sağlık çalışanlarına teşekkür ederim' hakkında konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal