06.03.2020-11:14 (Son Güncelleme:19.04.2024-09:41)


1

İstanbul’da özellikle iş hayatında hafta sonu izinleri, şehirden uzaklaşıp kafa dinlemek için çok da uygun olmuyor. Kısa süreli tatiller her zaman mümkün değilken çalışanların çaresi de şehrin içindeki park ve bahçeler oluyor. Trafik, gürültü ve yoğunluk dolu bir kent olan İstanbul'da özellikle yeşilin her tonunun bulunduğu bu parklar veya korularda vakit geçirerek dinlenebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak doğa yürüyüşü, gezinti veya piknik yapabileceğiniz bu yerler sizi metropolden huzura taşıyacak.



2

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Osmanlı Hükümdarı IV. Murad’ın İranlı Emir Gün’e hediye olarak verdiği bu yeşillik bahçe, daha sonralarında birçok kez el değiştirmiştir. En son 1940’ta belediye başkanı olan Lütfi Kırdar tarafından kamulaştırılan, halkın kullanımına açılmıştır. Şehrin merkezinde olup bir o kadar da yeşilliğe sahip bu koruda köşkler, çocuklar için oyun alanları, piknik yerleri ve seyir terasları bulunuyor. Koru içerisinde fotoğraf çekimine uygun birçok nokta bulunurken koşu ve yürüyüş parkurları da aktiviteler için uygun bir seçenek oluşturuyor. Bahar aylarında düzenlenen lale festivalinde koruyu ziyaret ederek büyük bir görsel şölene de tanıklık edebilirsiniz.



3

Ulus Parkı

Ulus Parkı

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan boğaz manzarasına sahip Ulus Parkı, hem dinlenebileceğiniz hem de İstanbul’u izleme imkanı bulabileceğiniz yerlerden biri. Aynı anda tarihi yarımada ve muhteşem güzellikte olan Boğaz Köprüsü manzarasına sahip parkın restoran bölümünde de vakit geçirebilirsiniz. Parkın içerisinde çocuk oyun alanları, fitness alanı ve süs havuzları ve 2 adet cafe-restoran bulunuyor. Ulus Parkı, hafta sonunu temiz havada dinlenerek geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek olacaktır.



4

Fatih Korusu - Otağtepe Parkı

Fatih Korusu - Otağtepe Parkı

Otağtepe, İstanbul’un Anadolu yakasındaki en güzel ilçelerinden biri olan Beykoz‘un Kavacık semtinde bulunuyor. Park, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ve boğazı direkt gören bir konumda yer alıyor. Eski adı Otağtepe Parkı olan bu doğal merkez şimdilerde Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak geçiyor. Güneşin doğuşu ve batışını izlemek için eşsiz bir manzara sunan doğa alanında; manolya, lale, erguvan ağacı, nilüfer, gülibrişim, at kestaneleri, gümüşi ıhlamur gibi pek çok çiçek ve ağaçla türünü görmek de mümkün.



5

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu içerisinde çok özel bitki türlerinin bulunduğu ve bu bitki türlerinin bilimsel araştırma ve gözlemlerinin yapılması amacıyla kurulmuş bir doğal parktır. Atatürk Arboretumu’nda birçok bitki çeşidi görürken özellikle sonbaharda çok güzel fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz. Bahçeköy Orman İsletme Müdürlüğü’ne bağlı olan arboretum, kelime anlamı olarak da çeşitli canlı ağaç türlerinin koleksiyonunu barındıran bir ağaç müzesi olarak tanımlanabilir. Arboretumda 1500’ü aşkın bitki türü bulunurken 3 adet yapay göl de dinlenmek isteyenler için harika bir manzara sunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR