16.01.2021-10:49 (Son Güncelleme:29.03.2024-03:32)


1

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, İstanbul'daki halk ekmek tartışmalarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Açıkel, "Ekmek kutsaldır, ekmekle asla oyun olmaz. Ekmeğin suyun partisi olmaz. En azından bu davayı particilik üzerinde tutun. İnsanlar bir lirasını cebinde tutabilmek için neler yapıyor" ifadelerini kullandı.



2

Son günlerde İstanbul'daki 'Halk Ekmek' tartışması İstanbul halkının gündemine otururken, meseleyle ilişkin TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel'in programında yaptığı açıklama gündeme oturdu.



3

Devlete yakınlığı ile tanınan kanalda sunucu Açıkel yayına iki tane ekmek ile başladı ve "Anadolu'ya baktığımızda, Türkiye'ye baktığımızda ekmek kutsaldır. Ekmekle asla oyun olmaz. Aynı zamanda biliyoruz ki kimsenin ekmeğiyle de oyun olmaz" diye konuştu.



4

İstanbul'da gündeme 'Halk Ekmek' tartışmalarından söz eden Açıkel, "Son zamanlarda İstanbul'da yaşanan bir tartışma var ki herkesi yaralıyor. Yayınıma kimse ön yargılı davranmasın. Bu bir particilik yayını değil, bu bir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu güzelleme programı da değil. Bu garibanın 1 lira artırabilmek için verdiği mücadelede vicdanın yanında olmaktır" şeklinde konuştu.



5

Açıkel açıklamalarının akabinde şu ifadeleri kullandı: "Ekmeğin suyun partisi olmaz, particiliği olmaz. Partiler üstüdür bu. Tartışmayı biliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin fabrikasında ürettiği halk ekmek. Bu ekmeğin gramajı 250 gram. Gramajı baz aldığımız zaman bu ekmeği alan garibanın cebinde 1 lirası kalıyor. Düşünün bakalım 4 kişilik bir aile günde 5 ekmek tüketiyor, aylık nerelere gider kar miktardı.



6

''HALK EKMEK FABRİKASI NE ZAMAN AÇILMIŞ İSTANBUL'DA?''

''HALK EKMEK FABRİKASI NE ZAMAN AÇILMIŞ İSTANBUL'DA?''

Halk ekmek büfeleri önünde ciddi kuyruklar oluşmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de duruma müdahale etti. Büfe sayısını artıralım. Meclis tartışmalarında muhalefet dedi ki yeni büfeler açılmasın. Gerekçe küçük esnaf bakkal zora düşmesin. Ama yıllardan beri sistem böyle işliyor. Halk ekmek fabrikası ne zaman açılmış İstanbul'da? 1978'den beri bu hizmet katlanarak ve çeşitlenerek devam ediyor.



7

Sonrasında Ekrem İmamoğlu'nun bulduğu çözüm. Ekmeği vatandaşa ulaştırabilmek için mobil büfeler icat etmek. Pratik bir zeka uygulaması diyelim. Madem büfe kurulamıyor, mahalleye gidecek arabalar kapılar açılacak oradan satış gerçekleştirilecek.



8

Öğreniyoruz ki şimdi belediye meclisinde o arabaların üzerinde İBB logosu olacak, reklam kokan hareketler bunlar. Reklam yapmayın diye engel çıkartılmak istendiği öne sürülüyor. Değerli İstanbul'u yönetenler ekmek davası kutsaldır. Ekmeğin üzerinden siyaset yapılmaz, yapılmamalıdır. Şu işi partiler üstünde görün.'' Bu tartışmalarının akabinde uzun kuyruklara sahne olan Halk Ekmek büfelerine, 142 yeni büfe yapılması talebine onay verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR