Guy Ritchie Kimdir?

İngiliz senaryo yazarı ve film yönetmeni Guy Ritchie Türkiye’de çekilen filmi ile gündeme geldi. Antalya’da çekilen film için Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen yönetmen fabrikalarda fotoğraf çekti.

22.03.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-16:15) Guy Ritchie Kimdir?

15 yaşında Stanbridge Earls okulundan atılan ünlü yönetmen disleksi hastalığına sahiptir. Stanbridge Earls Okulu disleksi konusunda uzmanlığı olan bir okul olmasına rağmen Ritchie’nin eğitimini olumsuz etkilemiştir. Okuldan atılmasının ardından kardeşiyle birlikte Sibford Okulu’na başlayan ve buradan da atılan yönetmen zaman içerisinde film ve müzik klip sektöründe yer almaya başlayarak kendini bu alanda geliştirdi. Soylu bir aileden gelmiş olmasına rağmen küfürlü bir aksan benimseyen yönetmen filmlerinde de tarzını ortaya koymaktadır. 

GUY RITCIHE ANTALYA FİLMİ

Birden fazla filmi ile uluslararası bir üne sahip olan ünlü yönetmen son filmi Five Eyes ile Türkiye’nin de gündeminde yer aldı. Filmini Antalya’da çeken ünlü yönetmen çekim süreci ile ilgili fotoğraflar ve videolar paylaşmaya devam ediyor. Türkiye hakkında “Türkiye, çok büyük bir ülke, Antalya'mız da ülkemizin en müstesna şehirlerinden biri. Dağları, denizi ve doğal güzellikleriyle evrensel bir şehir olan Antalya, adeta bir film platosunu andırıyor. Bu yönüyle de dünyaca ünlü bir yönetmene ve film çekimlerine ev sahipliği yaptı”  ifadelerini kullanan yönetmen OSB’den ve üretim imkanlarından da etkilendiğini ifade etti.

GUY RITCHIE MADONNA FİLMİ

Yönetmenlik kariyerine ilk olarak 1995 yılında başlayan Ritchie, The Hard Case isimli 20 dakikalık filmini çekti Kısa filminin ardından uzun metraj filmlerle kariyerine devam etmek isteyen yönetmen dönemin önemli filmlerinden biri olan Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana filmi ile ismini duyurmuştur. Filmdeki pek çok detay Ritchie’nin sinema konusunda ne kadar yetenekli olduğunu gösterirken sinema eleştirmenleri tarafından da olumlu not almıştır. Dünyanın birden fazla noktasında gösterime giren bu film film otoritelerinden de oldukça övgü almıştır. Dünyaca ünlü Jason Statham ilk olarak bu filmle sinema kariyerine başlamış Vinnie Jones’da ilk olarak bu film sayesinde film sektörüne adım atmıştır. Oyuncu seçimleri, senaryoları ve çekim teknikleri ile yalnızca filmlerde değil aynı zamanda müzik videolarında da vazgeçilmez bir isim haline gelen senarist 2000 yılında evlendiği Madonna’nın “What It Feels Like For a Girl” şarkısının klibini çekmiştir. Star adlı kısa filminin ardından hayal kırıklığı uğratan Swept Away yönetmenin o dönemki eşi Madonna ile çektiği filmdir. 




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal