Güvenli Ürün İçin Tüketici Farkındalığı Artıyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen "Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması Projesi" dahilinde Ürün Güvenliği Konferansı gerçekleştirildi.

20.09.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-16:10)

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen "Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması Projesi" dahilinde Ürün Güvenliği Konferansı gerçekleştirildi.

Ürünlerin Ambalajlarında CE Belgesi, TSE Logosu, İthalatçı İhracatçı Bilgisi Olmak Zorunda

Konferansta söz sahibi olan Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Hakkı Karabörklü, güvenli ürün konusunun tüm vatandaşları ilgilendirdiğini belirtti ve şöyle devam etti:"Kullanım süresi içinde normal kullanım koşullarında, risk taşımayan ya da özelliğinden dolayı asgari ölçüde risk taşıyan ve temel gerekler bakımından azami güvenlik ve koruma sağlayan ürün." 

Güvenli ürünün öncelikle kullanım sırasında kişiye fayda sağladığını dile getiren Karabörklü, "En basitinden bir saat kordonunu ele alalım. Bir metal kordon fazladan nikel içerdiğinde, kalp rahatsızlığından tutun astıma kadar pek çok açıdan bizi olumsuz etkiliyor. Küçük parçalar içeren bir oyuncak, yetişkinlere göre güvenlidir ama çocuklar için risklidir." sözlerini dile getirdi.

 Güvensiz Ürünler 'www.urunguvenligi.gov.tr' Adresinden Toplanıyor

Karabörklü, tüketicinin güvensiz bir ürünü bildirmesinin asla "ispiyonculuk" anlamına gelmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti: "Biz tüketicilere, güvensiz ürünlerin tamamının tek bir noktadan toplanmaya başlandığı 'www.urunguvenligi.gov.tr' adresinin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Tüketicinin farkındalığını artırmak için pek çok faaliyeti bir arada yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın yapması gereken etiketleri kontrol etmek, CE belgesi, TSE logosu, ithalatçı ihracatçı bilgisi var mı diye bakmak, üründe yolunda gitmeyen bir şeyler gördüğünde bunu bize bildirmek. Bilinçlenme arttıkça, piyasa daha güvenli hale geliyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal