19.02.2021-15:23 (Son Güncelleme:19.02.2021-15:23)


1

Güney Kore Yurt Dışı Gezi

Güney Kore Yurt Dışı Gezi

Son yıllarda gerek kültürüyle, gerek sanatıyla tüm dünya tarafından hayranlıkla takip edilen ülkelerden biri Güney Kore. Ülke aynı zamanda Türk vatandaşlarına vize uygulamamakta.



2

GÜNEY KORE HAKKINDA

GÜNEY KORE HAKKINDA

İsminden de anlaşılacağı üzere Kore Yarımadası'nın güney kısmında bulunan Güney Kore 222.154 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir. Resmi dili Korece'dir. Güney Kore halkının büyük çoğunluğu Budizm'e inanmaktadır. Güney Kore'de dört mevsim yaşansa da yaz ayları genellikle sıcak ve bunaltıcı geçmektedir.



3

GÜNEY KORE GEZİLECEK YERLER

GÜNEY KORE GEZİLECEK YERLER

Güney Kore'nin en gözde turistik yerleri arasında; dünyanın en iyi tasarlanmış şehirleri arasında gösterilen Seul, Gyeonngi ve Incheon şehirleri de Seul'a oldukça yakın mesafede olup kültürü ve tarihiyle keşfedilmesi gereken yerlerden.



4

GÜNEY KORE MUTFAĞI

GÜNEY KORE MUTFAĞI

Uzak Doğu mutfağının birbirinden güzel lezzetlerini barındıran Kore mutfağı genel olarak balık ve su ürünleriyle ünlüdür. Dak KKochi, Eomuk, Bibimbap Kore'nin en bilinen ve sevilen lezzetlerindendir. Batılı turistlerin en çok tercih ettiği yemekse Kore Barbeküsüdür.



5

GÜNEY KORE KÜLTÜRÜ

GÜNEY KORE KÜLTÜRÜ

Müzik, sinema ve sanat alanında oldukça gelişmiş ülkelerden biri olan Güney Kore, özellikle son yıllarda K-Pop müziğiyle dünyada yoğun ilgi ve takdir görmüştür.



6



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR