Güney Kore Japonya'nın İhracat Tedbirlerini Kaldırmasını İstiyor

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülkesine yönelik ihracat tedbirlerinin kaldırılması çağrısında bulundu.

25.12.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-10:59) Güney Kore Japonya'nın İhracat Tedbirlerini Kaldırmasını İstiyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, dün Çin-Japonya-Güney Kore üçlü zirvesi kapsamında bulundukları Çin'de ikili bir görüşme yaptılar.

İki liderin 15 ayın ardından gerçekleştirdiği ilk özel görüşme olan toplantıda, liderler ilişkileri geliştirme konusundaki arzularını ifade etti.

Japonya ve Güney Kore için önem taşıyan ikili ilişkileri geliştirmek istediğini belirten Abe, "Bugün açık bir görüş alışverişi yapmayı umuyorum" sözlerini kullandı. Toplantının her iki ülkede ve ülke dışında büyük ilgi gördüğünü kaydeden Moon, geçen ay Abe ile Bangkok'ta yaptığı plansız görüşmeye göndermede bulunarak, "Kasım ayındaki görüşmemiz de ülkelerimizden ve dünya kamuoyundan büyük ilgi gördü. Hepimiz insanların bizden ne beklediğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

İhracat Tedbirleri Masada

Gerçekleştirilen görüşmede Moon'un, Japonya'nın Güney Kore'ye uyguladığı ileri teknoloji ürünler üzerindeki ihracat tedbirlerini yürürlükten kaldırmasını istediği belirtildi.

Moon, söz konusu ürünlerin Güney Kore'ye ihracatını Bakanlar Kurulu iznine tabi kılan kısıtlamalara son verilmesi için çalışma düzeyinde görüşmelerin vakit kaybetmeden başlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal