Yeni Havalimanı Reis-i Cumhur İçin Hazır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Şubat 2018 tarihinde şahsi uçağıyla İstanbul Yeni Havalimanı’na deneme amaçlı iniş yapacağı şeklindeki iddialar hakkında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak'tan açıklama geldi.

17.02.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-12:15) Yeni Havalimanı Reis-i Cumhur İçin Hazır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Şubat 2018 tarihinde şahsi uçağıyla İstanbul Yeni Havalimanı’na deneme amaçlı iniş yapacağı şeklindeki iddialar hakkında açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, “Tüm hazırlıklarımızı belirtilen tarihe göre planladık. Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Pistimiz iniş için hazır.” şeklinde konuştu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Havalimanı Muhabirleri Derneği üyeleri ile buluştu. DHMİ'nin Florya Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda yeni havalimanının açılışının 29 Ekim 2018 olduğunu belirten Ocak "O tarihte bu havalimanımız açılacak. Bütün gelişmeler ve çalışmalar da bu konuda herhangi bir öteleme ve aksama olmayacağını açık seçik ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

DHMİ olarak 100 hava trafik kontrolörünün İstanbul yeni havalimanı sahasına ilişkin eğitimlerini bitirdiklerini, 25 hava trafik personelinin eğitimlerinin devam ettiğini bildiren Ocak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Sistem ve cihazların teminini sağladık, usul dizaynlarını gerçekleştirdik. Bütün Avrupa hava sahasında etkileşimde olan ülkelerle anlaşma mektuplarını hazırladık. Toplantılarımızı yaptık. 'Eurocontrol' raporlarımızı yaptık, personelimizi tefrik ettik. Biz, İstanbul yeni havalimanı devreye girdikten sonra bu hava sahasında artık hazırız ve varız. Bunlar hiç konuşulmadı, hiç kamuoyunda yansıtılmadı. Bu son derece kritik bir konu. DHMİ, yalnızca İstanbul yeni havalimanı projeleriyle, takibiyle, denetimiyle ve kontrolüyle uğraşmadı. Asıl hava sahasıyla alakalıçok yoğun bir alın teri ve akıl teri akıttı."

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal