Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin Açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

06.03.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 06.03.2018-13:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Operasyonu’na yönelik son bilgileri vererek, "Cinderes'e baskı yükselmiş bulunuyor. Teröristler sıkıştırılıyor. Çok kısa zamanda burası da arındırılacak. Harekatın bundan sonraki bölümünün çok daha hızlı şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Türkiye bir taraftan ilişkilerini ilerletmek için çabalarken diğer taraftan ekonomisini kuvvetlendirmeye, güvenlik politikalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bir süredir Suriye'deki gelişmeler bulunuyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan bütün güvenlik güçlerimize Rabbimden muvaffakiyet diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden, zafer Allah'tandır.

Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam 2872. TSK ve Jandarma'dan 41 askerimiz ile ÖSO'dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarıma ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Döktüğü kanın tek damlası dahi boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da tuttuğu bayrak da bellidir. Ruhunu ve bedenini kirli pazarlıkların amacı etmiş ölüp giden teröristler kimsenin aklına gelmeyecek.

Zeytin Dalı Harekatı'nda gelinen nokta itibarıyla terör örgütünün sınırlarımız ile irtibatı artık tamamen kesilmiş vaziyette. Örgütün direniş gösterdiği yerler arasındaki Raco ve Şeyh Hadid teröristlerden arındırıldı. Hem bölgenin kontrolü hem de örgütün harekat kabiliyeti kapsamında kritik öneme sahip Meydanlı Barajı'nın ele geçirilmesidir.

Cinderes'e baskı artmış bulunuyor. Teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Afrin şehir merkezinin kuşatması önündeki büyük engellerden biri de ortadan kalkmış olacak. Harekatın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inaniyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal