PKK'nın Finans Kaynağı Çökertildi!

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla sigara, göçmen ve akaryakıt kaçaklığı yapan bir çete çökertildi.

20.01.2018-13:15 - (Son Güncelleme: 20.01.2018-13:13) PKK'nın Finans Kaynağı Çökertildi!

İstanbul polisi, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen bir operasyonda gözaltına alınan kişilerin ifadelerinden yola çıkarak kaçakçılık şebekesinin izine düştü. Araştırmalarda çetenin yalnızca kaçak sigara değil, aynı durumda insan ve akaryakıt kaçakçılığı da yaptığı ortaya çıktı. Takip esnasında çete üyelerine ilişkin gerçekleşen ara operasyonlarda 400 bin 500 paket kaçak sigara, 52 bin 700 ton kaçak akaryakıt bulundu. Çete üyesi 197 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Yabancı uyruklu 161 kişi kurtarıldı. Kaçak sigara ve akaryakıt malzemelerin taşındığı 2 tekne, 1 kamyon, 2 kamyonet ve 3 tankere de el konuldu. Çetenin kaçakçılıktan kazandığı gelirin bir bölümünü PKK’ya aktardığı tespit edildi.

Yapılan takip ve ara operasyonlarda elde edilen tespitlerden sonra, suç örgütünün elebaşı, yönetici ve üst düzey 48 ismi netleşti. Geçen sabah harekete geçen ekipler İstanbul ve 4 ayrı ilde 50 adrese operasyon gerçekleştirdi. Çete elebaşları B.E. yardımcıları Y.I, M.C.D. ve A.S.’nin de aralarında yer aldığı 39 kişi yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin “Örgütlü Halde Kaçakçılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme veya Üye Olma” ve “Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından sorgulandığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal