Hükümetten Kritik Afrin Açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'nin son bir senede Türkiye'yi hedef alan 700'ün üzerinde saldırıda bulunduğunu belirtti.

23.01.2018-10:08 - (Son Güncelleme: 23.01.2018-10:00) Hükümetten Kritik Afrin Açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik "Bu kesinlikle Kürtlere ya da Suriye'ye ya da Afrin'e karşı bir operasyon değildir. Bu, ABD'nin Menbiç'te ya da Suriye'nin başka noktalarında DEAŞ ile mücadele ediyor diye destek verdiği terör örgütüne karşı yapılan bir operasyondur. Biz sınırımızdaki bu tehdidi bertaraf etmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'nin son bir senede Türkiye'yi hedef alan 700'ün üzerinde saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Kalın, "Hatay'ı, Kilis'i vurdu, birçok kayıp verdik. Biz onları sürekli uyardık. Cumhurbaşkanımız bu konuyu uluslararası liderlerle yaptığı toplantılarda, ABD, Rus, İran, Avrupa liderleriyle toplantılarında dile getirdi. Biz bu terörist şebekenin sınırımızda faaliyet göstermesine izin veremeyiz. Ayrıca Afrin halkı da bu insanların bölgeden uzaklaştırılmasını istiyor." dedi.

Afrin'e ilişkin harekatın kesinlikle gerekli olduğunu belirten İbrahim Kalın, "Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesi ve BM Güvenlik Kurulu kararları gereği Türkiye'nin kendini terör tehdidine karşı savunma hakkı vardır. Türkiye bir NATO üyesi. NATO'daki müttefiklerimizin ve diğer müttefiklerimizin bizi teröre karşı verdiğimiz mücadelede desteklemesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal