Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Afrin Son Dakika, Afrin Operasyonunda Son Durum! Afrin Harekatı 38. Gününde Neler Oluyor

TSK Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, 38. gününde de başarı ile sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2059 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

26.02.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 26.02.2018-13:01) Afrin Son Dakika, Afrin Operasyonunda Son Durum! Afrin Harekatı 38. Gününde Neler Oluyor

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DAEŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Türk savaş uçakları batı cephesindeki Raco ve Şeyh Hadid'de gece saatlerinde terör mevzilerini yerle bir etti. Uçaklardan sonra helikopterler de bölgeye bomba yağdırdı. Yerel kaynaklar, bombardımanda bazı rejim milislerinin de öldüğünü aktarıyor.

TAM KUŞATMAYA AZ KALDI

Kahramanlarımızın başarıyla devam ettirdiği Afrin operasyonunda, 9 köy daha PKK-PYD'li teröristlerden alınmasıyla 'hilal kuşatmasının' tamamlanması için sadece 7.8 kilometre kaldı.

Türk askerlerinin ve ÖSO güçlerinin başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda, Afrin'den Racu'ya kadar olan sınır hattı birleşti. Afrin'in kuzeybatısında ilerleyişini devam ettiren TSK öncülüğündeki ÖSO güçleri Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda, Umranlı, Meydan Ekbez ve kuzeydoğudaki Bendirek ile Meşerfa köylerini PYD/PKK'lı kansızlardan temizledi. Bu 9 köyün alınmasıyla Afrin'deki teröristlerin Türkiye ile olan kuzey sınırı tamamen kesildi.

"Hilal" taktiğinin oluşmasına ise sadece batıdaki Racu bölgesinde 7.8 kilometrelik bir hat kaldı. Şeyh Hadid-Ankalah dağlık bölgesinin temizlenmesinden sonra Afrin tamamen kuşatılmış olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;