Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ABD, Rusya'ya Tehditler Savurdu

ABD, İran'ı eleştiren karar tasarısını BMGK'da veto eden Rusya’yı tehdit etti.

27.02.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 27.02.2018-16:29) ABD, Rusya'ya Tehditler Savurdu

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Honduras’ın başkenti Tegucigalpa’daki ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Eğer Rusya İran’ın faaliyetlerini gizlemeye devam ederse, ABD ve müttefikleri Rusya’nın engelleyemeyeceği önlemler alacak” dedi.

Rusya’nın veto kararı, 2015 imzalanan İran ile nükleer anlaşmadan çekilmekle tehdit eden ABD’ye meydan okuma olarak kabul edilir.

Şarku'l Avsat'ın haberine göre Halley, “Bu veto ile nükleer anlaşma konusunda bir karar alınmayacağı aşikar. Söyleyebileceğim tek şey bunun faydası yok. Bu İran’ın yasadışı ve tehlikeli gidişatı için izin aldığına ilişkin inancımızın doğru olduğunu kanıtladı” dedi.

Bu tasarı, Fransa ve ABD istişareleriyle İngiltere tarafından hazırlandı. Tasarı, Yemen’de Husilere füze ve silah sağlayarak BM kararlarını ihlal ile suçlanan İran’ın kınanmasını ve bu konuda önlemlerin alınmasını kapsıyor.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, bölgede gerginliğin artmasına neden olacak tehlikeli ifadeler içerdiğini ve doğruluğu kanıtlanmamış olarak değerlendirdiği tasarıyı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Tasarı, Rusya ve Bolivya’da veto, Çin ve Kazakistan’dan çekimser oy aldı.

Tasarının onaylanması için 9 daimi üye ülkenin tamamının kararı kabul etmesi gerekiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;