Zonguldak'ta Maden Ocağında Zor Anlar

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 2 işçi yaralandı, mahsur kalan diğer 3 işçinin kurtarılması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

21.11.2018-07:58 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-10:57)

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 2 işçi yaralandı, mahsur kalan diğer 3 işçinin kurtarılması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olayla ilgili edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çamlık Mahallesi Dağ Yolu Sokağı'nda özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi.

Patlamada yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı. Ocakta mahsur kalan maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkartıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunduğu belirlendi.

İŞÇİLER GAZDAN ETKİLENDİ

Arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan bir işçi ise içeride oluşan yoğun gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen işçi de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Diğer yandan, bölgeye gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Patlamayı öğrenen maden işçilerinin yakınlarının da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştığı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal