Ücretsiz Tablet Dağıtımı Ne Zaman, Kimlere Dağıtılacak?

Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim aynı devam ederken tablet dağıtımları yeniden gündeme geldi. Peki, Ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman, kimlere dağıtılacak? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

12.10.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-12:01)  Ücretsiz Tablet Dağıtımı Ne Zaman, Kimlere Dağıtılacak?

Birçok veli ve öğrenci ücretsiz tablet dağıtımının ne zaman gerçekleşeceği yönünde araştırmalara başladı. Yüz yüze eğitimin ilk gününde herkes Ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman, kimlere dağıtılacak? sorusu yeniden gündeme geldi. İşte ücretsiz dağıtılacak olan tabletlere ilişkin detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tabletlerin bu hafta dağıtılmaya başlanacağını açıkladı. Bakan Selçuk "Çocuklarımızın ana mecrası EBA TV. Çocuklarımız, televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Kaçırırlarsa tekrarını izleyebilirler. Tablet dağıtımı ise bu haftadan itibaren başlıyor, peyder pey devam edecek." dedi.

Selçuk, 13 bine yakın EBA destek merkezinin hayata geçirildiğini belirterek bundan sonraki süreçte çalışmaların salgının seyrine göre sürdürüleceğini kaydetti. 

İNTERNET BAKANLIK TARAFINDAN TEMİN EDİLECEK

MEB'in yaptığı açıklamada ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızlı ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edileceği ifade edildi. Açıklamada "Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor." denildi.

Diğer yandan okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımıyla ilgili planlamalar yapılacağı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal