Zırhlı Amfibi Hücum Aracının (ZAHA) Görücüye Çıktı

14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2019) yerli üretim Zırhlı Amfibi Hücum Aracının (ZAHA) tanıtımı yapıldı.

01.05.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-16:42)

Türk savunma sanayi şirketi FNSS Savunma Sistemleri'nin Zırhlı Amfibi Hücum Aracının (ZAHA) ön prototipinin tanıtımı gerçekleştirildi.

FNSS üst yöneticisi Nail Kurt, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2019) yer alan FNSS standında yapılan lansmanda ZAHA gibi araçları az sayıda ülkenin üretebildiğini ifade etti.

Kurt, Türk Deniz Kuvvetleri'nin 20. yüzyıl muharebe alanı gereksinimleri gereğince ortaya çıkmış bir ihtiyaç olan ZAHA'nın, havuzlu çıkarma gemilerinde konuşlandırılacağını bildirdi.

Nail Kurt, "Tespit edilen ihtiyaçlar kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS arasında imzalanan ZAHA projesi çerçevesinde tasarım ve üretim olacak. Bu sözleşme çerçevesinde 27 tane araç verilecek, bu araçlardan 23'ü personel taşıyıcı, 2 tanesi komuta kontrol, 2 tanesi de kurtarma aracı. Sözleşme koşulları gereği teslimatlar 2021'de başlayacak 2022'de sona erecek." dedi.

Aracın testlerinin gelecek yıl sona ereceğinin altını çizen Kurt, istekler gereği 15 deniz miline dek denizde hareket kabiliyeti olduğunu söyledi.

Kurt, içlerinde 21 personelle, gene tanımlanan hızlarda personel koruma altında sahile çıkacağına dikkat çeken, sahilde ve karada bir zırhlı personel taşıyıcıyla kara harekatına devam edeceğini aktardı.

Bu aracın NATO'da yalnızca bir ülkede olduğunun altını çizen Kurt, "Başka bir projeden uyarlanmış bir araç değil. Mayın ve balistik koruması, personel taşıma kapasitesi, kara ve deniz harekatında diğer rakiplerinden daha üstün bir araç." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker de, ZAHA gibi büyük projeleri program olarak gördüğünü ve bu tarz projelerde birçok KOBİ'nin de katkısının olduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal