Zeytinburnu'nda Oto Sanayi Sitesi İmara Açıldı

İstanbul Zeytinburnu'nda yer alan oto sanayi sitesinin olduğu alan imara açıldı. Buna göreÜstünde altı tane tek katlı oto tamir atölyelerinin olduğu parsellerin inşaat hakkı 1.60, yüksekliği de 7 kat olarak tespit edildi.

16.02.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-11:07) Zeytinburnu'nda Oto Sanayi Sitesi İmara Açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Zeytinburnu'nda oto sanayi sitesinin yer aldığı ve imar planlarında "küçük sanatlar alanı"nda kalan 8 bin 258 metrekarelik arazinin imarını "ticaret ve konut" olarak değiştirerek itirazlar için askıya çıkardı. Üstünde altı tane tek katlı oto tamir atölyelerinin olduğu parsellerin inşaat hakkı 1.60, yüksekliği de 7 kat olarak tespit edildi.

Sözcü'nün haberine göre, plan değişikliği ile alakalı düzenlenen rapora göre parsellerin sahibi Balıklı Rum Hastanesi Vakfı ve özel bir firma. Değişiklik ile alakalı fikri sorulan İstanbul Sit Alanları Alan Yönetimi Başkanlığı, yeni yapılanmalarda Tarihi Yarımada siluetine etkinin değerlendirilebilmesi için her türlü plan ve projede "Dünya Mirası Kültür Varlıkları için Çevresel Etki Değerlendirmesi Rehberi"nin dikkate alınması gerektiğini anımsattı. Görüş yazısında inşaat projesi için "Kültürel Miras Etki Değerlendirme Raporu" hazırlanması talep edildi. Bu sebeple plan notlarına, tarihi şehir merkezi görünümünü etkileyen alanlarda yükseklik değerlerine uyulması ile alakalı hüküm konuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal