Zaman Gazetesi Yöneticileri Hakkında Karar Verildi

Hain darbe girişiminden sonra yayın hayatına son verilen Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve idarecilerine ilişkin açılan davada savcı mütalaasını belirtti.

05.04.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-12:53) Zaman Gazetesi Yöneticileri Hakkında Karar Verildi

FETÖ’nün bir numaralı yayın organı olması gerekçesiyle kayyum atanmasının ardından yayın hayatına son verilen Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına ilişkin sürdürülen soruşturma sonucunda haklarında dava açılan 17's'i tutuklu 31 sanığın yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasında Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın ‘anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15'er seneye kadar ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında kurulan binadaki salonda bakılan duruşmaya biri farklı davadan tutuklu 18 tutuklu sanık ile içlerinde Şahin Alpay'ıın da yer aldığı 6 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasınının tamamlandığını ifade ederek, mütalaayı okudu.

Savcı, sanıklar Mümtazer Türköne, Ali Bulaç, Şahin Alpay ve İbrahim Karayeğen'in, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15'er seneye kadar ayrı ayrı hapis cezası verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıklar Türköne, Bulaç ve Karayeğen'in tutukluluk durumlarının sürdürülmesi için karar verilmesini talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal