Zaman Gazetesi Yazarları Tahliye Edildi

FETÖ'nün yayın organı olan Zaman Gazetesi hakkındaki davada mahkeme, gazete yazarlarından Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir hakkında tahliye kararı verdi.

11.05.2018-18:56 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-19:33) Zaman Gazetesi Yazarları Tahliye Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın ayağı  olduğu iddiasıyla kayyuma devredilmesinin ardından kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ve Ali Bulaç'ın da içlerinde  olduğu  6'sı tutuklu 11 kişinin yargılandığı davada, Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir'e tahliyesi kararı çıktı.

MAHKEME ARA KARARI AÇIKLADI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıkların esas hususunda savunmaları istendi.

Sanıkların ve avukatların isteklerinin alınmasının sonrasında mahkeme heyeti, ara kararını bildirdi.

ALİ BULAÇ VE MEHMET ÖZDEMİR TAHLİYE EDİLDİ

Heyet, ara kararında, tutuklu olan İbrahim Karayeğen, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünal'ın bu durumlarının devam etmesine karar verdi.

Tutuklu sanıklar Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir için, üzerlerine isnat edilen suçların vasıf ve mahiyetlerinin değişme durumu ile tutuklu kaldıkları zaman ve delillerin toplanmış olması sebepleri beraber değerlendirildiğinde tutuklu oldukları bütün suçlar tarafından tahliye isteklerinin kabulü oy çokluğu ile alındı.

ŞAHİN ALPAY'IN CEZASINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Üye hakim, Mehmet Özdemir'in tahliyesine katılmakla birlikte Ali Bulaç'ın tahliyesi ile alakalı atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile dosyadaki mevcut delil durumunu sebep göstererek karşı şerh belirtti.

Tutuksuz sanık Şahin Alpay'ın konutu terk etmemek biçimindeki adli kontrol kararının kaldırılıp haftada bir gün evine en yakın karakola imza atması biçiminde adli kontrol tedbirine karar veren heyet, bir sonraki duruşmanın sırasıyla 7, 8 Haziran'da yapılmasına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal