Zabıtaya Hitabıyla Duygulandıran Burhan Amcadan 'Evde Kal' Çağrısı

Dün zabıta ekiplerine isteklerini söylerken kullandığı üslubuyla sosyal medyada ilgi gören 77 yaşındaki Burhan Kılıçkını, vatandaşlara "Evde kal" çağrısında bulundu.

25.03.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:57) Zabıtaya Hitabıyla Duygulandıran Burhan Amcadan 'Evde Kal' Çağrısı

Dün zabıta ekiplerine isteklerini söylerken kullandığı üslubuyla sosyal medyada ilgi gören 77 yaşındaki Burhan Kılıçkını, vatandaşlara "Evde kal" çağrısında bulundu.

Altınordu ilçesinde tek başına yaşayan Burhan Kılıçkını, bugün 155'i arayarak emekli maaşının çekilmesini istedi.

Bunun akabinde Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli Altınordu Belediyesi zabıta birimleri, Kılıçkını'nın evine giderek ilk önce banka kartını aldı. Zabıta, bankamatikten aldıkları parayı, tekrar Kılıçkını'nın evine giderek teslim etti.

Kapıda karşıladığı görevlilere yardımları için teşekkür eden Burhan Kılıçkını, "Ne kadar güzel insanlar var dünyada. Allah bu güzel insanların tatlı dilini, sağlığını eksik etmesin." dedi.

Zabıta ekiplerine dün ilettiği istekleri esnasındaki üslubuyla sosyal medyada ilgi odağı olan 77 yaşındaki Kılıçkını, muhabirlere yaptığı açıklamasında, farklı nedenlerden dolayı ilkokulu bitiremediğini fakat kendisini geliştirmek için daima çana gösterdiğini, tahsilli insanları örnek aldığını dile getirdi.

Coronavirüs salgını sebebiyle evden çıkamadığını ifade eden Kılıçkını, 155'i arayarak eksiklerinin giderilmesi için yardım istediğini, ekiplerin de evine kadar gelerek bu isteklerini yerine getirdiğini söyledi.

Kılıçkını, ihtiyaçlarını gideren görevlilerin, bugün de bankamatikten maaşını çekip kendisine getirdiğini belirterek, "Ekipler bu parayla su ve telefon borcumu da ödedi. Ayrıca PTT aracılığıyla kızıma harçlık gönderdiler. Allah onların yokluğunu göstermesin." dedi.



"Evdeki sağlık hepimize yeter"

Vatandaşlara evde kalmaları hususunda çağrı yapan Kılıçkını, "Sağlığımız ve çevredekilerin sağlığı için evde kalalım. Temiz ve oksijenli bir ortamda kalmak daha iyi. Evdeki sağlık hepimize yeter." şeklinde konuştu.

Kılıçkını, İstanbul'da çalıştığı zamanlarda genç yaşında kendisinin de yaşlılara çok yardım ettiğini ve yüklerini taşıdığını anlatarak, "Biz yokluğu bildiğimiz için her şeyin farkındayız. Toplum olarak birbirimize daima yardımcı olmalıyız." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal