Yüzünde Lavoba Açıcı Patladığını Öne Sürdü: 1,5 Milyonluk Tazminat Davası Açtı

Tıkanan mutfak lavabosunu açmak için aldığı lavabo açıcısının patlaması sonucunda yüzünde yanıklar olduğunu iddia eden kadın, şirkete 1,5 milyonluk tazminat davası açtı.

20.10.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-14:25) Yüzünde Lavoba Açıcı Patladığını Öne Sürdü: 1,5 Milyonluk Tazminat Davası Açtı

İstanbul Beyoğlu'nun bilindik semti Cihangir'de geçen Mayıs ayında Özlem Atay adlı reklam sektörü personeli, tıkanan mutfak lavabosunu açmak için bilinen bir markanın lavabo açıcısını aldı.

Özlem Atay, lavoboya döktüğü açıcı bir müddet sonra patlaması ve genç kadın yaralandı. Yüzünde birinci ve ikinci derecede yanıklar olan Özlem Atay'ı annesi yakınlardaki bir hastanenin aciline götürdü.

Hastanede yapılan ilk müdahalenin akabinden Atay, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine gönderilerek tedavisine devam edildi.

ŞİKAYET ETTİ

Tedavisi devam eden Atay, avukatı aracılığıyla İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne müracaat ederek üretici şirketten şikayetçi oldu.

DİLEKÇE YAZILDI

İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne verilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

'Somut olayda üreticinin üretimini yaptığı ürünün kesinlikle güvenilir olmadığı ortada olup, Ticaret Bakanlığı'na davanın ihbar edilmesini ve güvensiz ürün ihbarında bulunmasını vekaleten arz ve talep ederiz. Atay tarafından kullanılan ürünün poşeti tarafımızca saklanmış olup, serilerinin incelenmesine ve içeriğinin üretim şartlarına ve kimyasal maddelere uyarlı olup olmadığına dair rapor alınmasını istiyoruz.'

Üretici şirketten 500 bin TL maddi, 1 milyon TL'de manevi olmak üzere toplamda bir milyon 500 bin TL tazminat isteyen Özlem Atay'ın avukatının verdiği dilekçede, 'Teminatsız olarak davalı şirketlerin mal varlığına, tazminat talebimizi karşılayacak miktarda ihtiyati haciz tedbirinin uygulanması ile kamu sağlığını ilgilendiren güvensiz ürünün verdiği zararın müzekkere ile Ticaret Bakanlığı'na bildirilmesini istiyoruz.

Hayalleri olan bir genç kızın bu denli yüzünde ağır zararların doğması, psikolojisi ve geleceği ile orantılı olarak sayın mahkemenizin takdiri ile manevi tazminat talebimizin kabulü zaruridir' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal