Yüzlerce Rejim Gücü Etkisiz Hale Getirildi!

İdlib'de sivillere saldıran ve yüzbinlerce insanı yerlerinden eden Esed Rejimi son zamanlarda muhaliflerden de karşılık görüyor. Son 15 günde İdlib ve Halep’teki karşı saldırılarda yüzlerce rejim askeri etkisiz hale getirilirken 3 helikopteri düşürüldü, 25 tank, 14 araç, 8 uçaksavar ve 5 rampa imha edildi.

17.02.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-14:10) Yüzlerce Rejim Gücü Etkisiz Hale Getirildi!

Askeri muhalifler ve Beşşar Esed rejimi karşıtı silahlı gruplar, rejim güçlerinin saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlarda, son iki haftada İdlib’de yüzlerce rejim gücünü etkisiz hale getirdi.

Rusya-İran destekli Esed rejimi ile muhalifler arasında İdlib ve Halep’te bir ayı aşkın süredir şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar ve muhaliflerin düzenledikleri karşı operasyonlar neticesinde rejim güçleri büyük kayıplar verdi.

Muhalifler, son bir haftada Esed rejimine ait biri İdlib’in güneyinde, diğeri de Halep’in batı kırsalında 2 helikopteri düşürdü. 1 helikopteri de hasar vererek kullanım dışı bıraktı.

Öte yandan, bu ayın ilk iki haftasında rejime ait 14 araç, 25 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 5 çok namlulu roketatar (ÇNRA) rampası, 2 insansız hava aracı (İHA) ve 2 adet iş makinası imha edildi, yüzlerce rejim unsuru öldürüldü.

Bu esnada muhaliflerin 5 tank, 3 ZPT, bir hafif zırhlı uçaksavar Şilka, bir iş makinası ve 106 milimetrelik top ele geçirdiği bilgisi paylaşıldı.

Tüm bunlar yaşanırken son 2 gündür Rusya hava desteğini alan rejim güçleri, Halep’in batı kırsalında Kefer Naha, Mansura, Acil ve Uveycil köyleriyle Raşidin Şemaliyye ve Buhus İlmiyye bölgelerini ele geçirdi.

2018 Eylül ayında Rusya ile Ankara arasında imzalanan Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil hayatını kaybetti.

Ocak 2019’dan şu ana kadar ise topraklarından edilerek Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç eden sivillerin sayısı 1 milyon 794 bine ulaştı. Sınırın sıfır noktasındaki Atme kasabasında çadır kentlerin nüfusunun 500 bine ulaştığı söyleniyor.

Kamplara gidemeyip sınıra yakın yerlerdeki boş arazilere sığınanlara ise Türk Kızılay’ı çadır, yiyecek, giyecek ve hijyen yardımında bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal