Yusufeli'nde Sel Felaketi: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Artvin'de etkili olan sel felaketinde 1 işçi ve heyelan altına kalan 3 kişilik aile hayatını kaybetti.

13.07.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-14:08)

Artvin'in Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle yamaçtan kopan kaya ve topraklar Artvin-Erzurum yoluna ulaşımı kapattı.

3 KİŞİLİK AİLE HAYATINI KAYBETTİ

Artvin'de 3 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile ulaşıldı. Ekipler heyelan altında kalan aracı çıkartırken, anne, baba ve çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı. Bu gelişmeyle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

'BARAJ ÇALIŞMALARINA MANİ OLACAK BİR DURUM YOK'

Vali Doruk, baraj inşaatının çalışmalarına mani olacak bir durumun olmadığını söyledi ve 'O bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş. Özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor.' dedi.

Sel nedeniyle baraj şantiyesi de zarar görürken, karayolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçaları ile kapandı. Bölgeye gönderilen jandarma ekipleri çevrede güvenlik önemli aldı. Ekipler araç girişine izin vermiyor.

ŞANTİYEDE ÇALIŞAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, heyelan nedeniyle bir kişinin suya kapıldığını söyledi ve 'Vatandaşlar tarafından yaralı kurtarıldı, hastaneye götürüldü.' dedi. Yaralı olarak kurtarılan vatandaş, Yusufeli Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

'ERZURUM-ARTVİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI'

Ayrıca ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum karayolunun tekrar ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmasını sürdürdüğü aktarıldı.

DÜNYANIN EN YÜKSEK 3. BARAJI OLACAK

Sel nedeniyle hasar gören Yusufeli Barajı şantiyesinde çok sayıda araç kullanılmaz hale geldi. Yusufeli Barajı'nın yapımı tamamlandıktan sonra baraj dünyadaki en yüksek 3'üncü baraj olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal