Yusufeli Barajını Sel Vurdu!

Dünyanın en yüksek 3. Barajı olacak olan Yusufeli Barajını sel vurdu. Selin ardından şantiyedeki birçok araç kullanılamaz hale gelirken, şantiye havadan görüntülendi.

13.07.2020-08:55 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-09:40) Yusufeli Barajını Sel Vurdu!

Geçtiğimiz hafta içi Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava yağışlı ve fırtınalı oldu. Özellikle Karadeniz bölgesinde etkili olan olumsuz hava Yusufeli Barajı'nı da etkiledi.

Artvin'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle, Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en yüksek 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajının şantiyesini sel bastı. 

Sel nedeniyle şantiye alanı balçıkla kaplandı. Öte yandan çok sayıda araç da kullanılmaz hala geldi. Olay yerine Jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler iz takip köpekleri ile arama-kurtarma çalışması yaptı. Baraj şantiyesinin yanında yer alan ve Yusufeli ilçesine ulaşımın sağlandığı tünel de sel sonrasında gelen moloz yığınları ile kapandı. 

Karayolları ekipleri de bölgede çalışma gerçekleştirdi ve Artvin il merkezinden Yusufeli barajına kadar olan karayolunu ulaşıma açtı.

Selin bıraktığı etki ise havandan görüntülendi.

TRABZON'DA SEL FELAKETİ

Öte yandan Trabzon'un da birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağış sele neden olmuştu. Sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarılırken, heyelan da meydana geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal