Yusuf Kavaklı’dan: ‘İslamofobi ‘Cinsiyetsiz Nesil Projesi’ İle Saldırıyor’

Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, tesettürlü bir kadının Tataristan’da sokak ortasında İslamofobik saldırıya maruz kalması üzerine İslamofobi ve İslamofobik saldırılar hakkında Haber365’e önemli değerlendirmelerde bulundu.

13.07.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-16:23) Yusuf Kavaklı’dan: ‘İslamofobi ‘Cinsiyetsiz Nesil Projesi’ İle Saldırıyor’

Oğuzhan Çağlar / haber365.com.tr

Geçtiğimiz gün Rusya’ya bağlı Özerk Cumhuriyet Tataristan’da çocuklarıyla birlikte sokakta yürüyen kadına yönelik gerçekleştirilen İslamofobik saldırının ardından İslamofobi ve İslamofobik saldırılar hakkında Haber365’e konuşan Eski İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, “İslamofobi Müslüman’dan korkmak değil, Müslüman’ın dünyaya hâkim olmasından korkmaktır. Neslimizden korkuyorlar, bu yüzden gençliğin bir kısmını televizyonla, bir kısmını sosyal medya ile ele geçirdiler, en sonunda da cinsiyetsiz nesil projesini başlattılar.” dedi.

Müslümanları Kur’an’ın emirleri ve nebinin sünnetine uygun yaşamaya davet eden Kavaklı, İslamofobi’nin en büyük korkusunun genç Müslüman nesil olduğuna ve bunun önüne geçebilmek için de “cinsiyetsiz nesil projesini” başlattıklarına işaret etti.

“İSLAMOFOBİ İSLÂM’IN YÜKSELİŞİNE DÜŞMANDIR!”

“İslamofobi temelinde Müslüman'dan korkmak değil, Müslüman'ın dünyaya hâkim gelmesinden korkmaktır. Asıl dertleri Müslümanlar'ın yükselişidir.” diyen Kavaklı sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de kiliselere 6-7 Eylül olayları hariç bir tek taş atıldığı görülmüş müdür; elbette hayır! Bunlar tek millettir ve düşmanlıkları azıcık da olsa İslam'ı yaşamaya çalışan, biraz olsun belini doğrultmaya ve ayağa kalkmaya uğraşan Müslümanlaradır.

Korkuları da Müslümanlar'ın belini doğrultup, daha çok yardım yaparak daha çok gönül fethedip dünyaya hâkim olmasıdır. Bunların gücü İslam'a yetmiyor, İslam sürekli yükseliyor, onlar da hınçlarını başta Türkiye olmak üzere yükselen Müslüman devletlerden ve sosyal hayatın içinde var olmaya çalışan Müslümanlar'dan çıkarıyorlar.”

“LGBT MESELESİ BU İKTİDAR DÖNEMİNDE BİR FECAATTİR!”

Emekli Müftü Yardımcısı Kavaklı, İslamofobi için Müslüman neslin büyük bir korku kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar bizim neslimizden de korkuyorlar. Yüzde 45 genç nüfusumuz var bugün. Bu gençliğin bir kısmını televizyonla aldılar, bir kısmını sosyal medya ile ele geçirdiler, en sonunda da cinsiyetsiz nesil projesini başlattılar.

Ne yazık ki buna karşı çocuklarımızı, gençlerimizi koruyamıyoruz. Bununla ilgili bir an önce samimi bir çalışma gerçekleştirilmelidir. LGBT hareketleri fecaattir, hele bu iktidarlar elinde çok büyük fecaattir.

Sayın Recep Tayip Erdoğan'a gerçekleri söylemiyorlar, aldatıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı da iyi niyetinin suiistimaliyle karşı karşıya bırakılıyor.
Hani Necip Fazıl Kısakürek, 'Müslümanlar şeker gibi olmalı, okyanusa düşse bile okyanusu tatlandırmalı' diyor ya, Müslümanlar'ın yükselişini gören İslam düşmanları da Müslümanlar'ı bu özelliğinden vuruyorlar. Onlar LGBT için 50 kişi toplanıp yürüyebiliyorlar da, bizim Müslümanlar 3 kişi toplanıp buna karşı yürüyemiyor mu? Nerede bu Müslümanlar?” dedi.

“MÜSLÜMANLAR KUR’AN’A VE NEBİYE UYGUN BİR İMAJ ÇİZMİYORLAR!”

Emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle Kur’an’a uygun ve nebinin sünnetini takip eden Müslüman görünüşünü oluşturmamız ve ‘gayrimüslimlerin gönlüne korku düşüren Müslüman’ imajından kurtulmamız gerekiyor. Nitekim bizim Yusuf İslam diye bildiğimiz şarkıcı Cat Stevens demişti ki: 'Eğer Kur'an okumadan önce Müslümanlar'ı tanısaydım, Müslüman olmazdım.'

Fakat mesele sadece bununla sınırlı değil. Öyle ya, Kur'an ortada olunca bir kısım gayrimüslimler ve Müslüman geçinenler 'Müslümanlar hızla büyüyor' diyerek korkmaya başladılar. Onları, 'Eğer Müslümanlar artarsa kiliseler kapanır, papazlar işsiz kalır, elimizdeki imkânları kaybederiz' korkusu bürümüş durumda.

Tataristan'da Müslüman kadının dövülmesinin de çeşitli yerlerde camilerin yakılmasının da altında yatan temel sebep bu korkudur. Bu yüzden İslâm’ın değerini ve ehemmiyetini bilerek, Kur’an’a ve nebiye uygun bir şekilde yaşamalıyız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal