Yurt İçi Seyahatlere Yasak Gelebilir

İlk olarak yurt içi seyahatlere kısıtlama getirmek planlanıyor. Böylece, otobüs, uçak ve tren yolculuklarına yasak geleceği ifade ediliyor.

24.03.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-09:27) Yurt İçi Seyahatlere Yasak Gelebilir

Türkiye'deki yayılma hızını gittikçe artıran coronavirüse karşı önlemlere yenileri ekleniyor. Şu anda sokağa çıkma yasağı getirilmese bile, sosyal izolasyona ilişkin önlemlerden istenilen sonuç alınmazsa, başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağının uygulamaya koyulabileceği ifade ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinden kimisi son birkaç gündür, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin virüsün yayılmasını konrtol altına alma konusunda önemli olduğunu söylüyor.

Bilim kurulunda da yasağın ele alındığı ifade edilirken, hükümetin ‘Üretimin ve hayatın durdurulmasına' sıcak bakmadığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, öncelikle İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarda toplantılar düzenleniyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, amacın öncelikle büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de yüzde 85 düzeyinde sosyal izolasyonu sağlamak olduğunu, bu kapsamda yeni önlemlerin devreye sokulacağını açıkladı. Virüs sebebiyle başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirlerden Anadolu'ya göç olduğu, bunun virüsün Anadolu'ya yayılmasına neden olabileceğini kaydeden İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ilk olarak, yurtiçi seyahatlere kısıtlama getirmeyi gündeme aldıkları bilgisine ulaşıldı.

Böylece, otobüs, uçak ve tren yolculuklarına yasak geleceği ifade ediliyor. Seyahat yasağının şu an için vatandaşların kendi özel araçlarını kapsamayacağı açıklandı. Bunun dışında, sosyal izolasyonun sağlanması için şehirlerde yürürlüğe giren yasakların kapsamının genişletileceği söyleniyor. Hala piknik ve mangal yasağı olan mesire yerlerine girişlerin tam olarak yasaklanması, kent içinde toplu bir şekilde olunan park ve bahçelere giriş sınırlaması gibi yeni yasakların gelebileceği bildiriliyor.

BÖLGESEL YASAKLAR OLABİLİR

Hükümetin gündeminde, virüse en fazla rastlanan şehirlerde ‘bölgesel sokağa çıkma yasağı uygulamasına' geçilmesi de bulunuyor. Alınan bilgilere göre bazı büyükşehirlerden başlamak üzere, sosyal izolasyonun sağlanamadığı yerlerde, bölgesel olarak ‘sokağa çıkma yasağının' ilan edilebileceği ifade ediliyor. Sokağa çıkma yasağına şu an için soğuk bakılsa da 10'dan çok vakanın olduğu kentlere karantina uygulanması getirilebilir.

İstanbul'daki vakaların ise giderek arttığı ifade edildi.
Yarın Bakanlar Kurulu'nda durum masaya yatırılacak. İstanbul'dan diğer kentlere geçişler durdurulabilir…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sürecin takip edildiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:
“Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz. Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde” 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal