Yurt Genelinde 4 Gün Sürecek Koronavirüs Denetimleri Başladı!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ''COVID-19 Denetimleri'' başlıklı genelgeye göre bugün itibariyle 4 gün boyunca yurt genelinde belirli yerlerde denetim yapılacak.

26.11.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-08:32) Yurt Genelinde 4 Gün Sürecek Koronavirüs Denetimleri Başladı!

İçişleri Bakanlığı salgına yönelik önlemleri daha da sıkıştırıyor..

Bu doğrultuda bir genelge daha yayınlayan Bakanlık, yurt genelinde belirli yerlerde 4 gün boyunca denetim yapıldığını dile getirdi.

Söz konusu denetimlerin vali ve kaymakamların gözetimi altında yapılacağı duyuruldu.

Bu kez gönderilen genelgenin adı ise ''COVID-19 Denetimleri'' oldu.

Genelgeden yansıyan detaylara göre denetimler, 26­-27­-28­-29 Kasım'da tüm il ve ilçelerdeki, pazar yerleri, toplu ulaşım araçları, alışveriş merkezleri ve kalabalık kamusal alanlarda yapılacak.

Denetime tabi tutulan konulardan bazılarının ise toplu ulaşım araçlarında yolcu kapasite sınırlaması, HES kodu uygulaması, maske takma zorunluluğu, gerekli hijyen, temizlik tedbirlerin gözetilip gözetilmemesi olacak.

Ayrıca denetime dahil olan pazar yerlerinde, denetleyicileri yönlendirecek bir pazar yeri yöneticisinin olacağı belirtildi.

AVM'lerdeki denetimlerde ise, kişi sayısı ve çalışma saatleri göz önünde buluınduralacak. Ayrıca alışveriş merkezi klima ve filtreleme sistemlerinin bakımı ve filtre değişimlerinin düzenli yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek.

Vali ve kaymakamlar tarafından yerel yönetimler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile meslek odaları arasındaki koordinasyon sağlanarak gerekli planlamalar yapılacak, uygulamada aksaklık yaşanmamasına dikkat edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal