Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Maraş' Tehdidi

Kuzey Kıbrıs'ta 'Kapalı Maraş' bölgesi 46 seneden sonra tekrar halka açılırken Yunanistan Türkiye'nin kararından vazgeçmesini istedi. Yunan devleti, geri adım atılmadığı takdirde meseleyi Avrupa Birliği liderler zirvesine götüreceklerini belirtti.

08.10.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-17:52) Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Maraş' Tehdidi
Yunanistan, Türkiye'yi Kuzey Kıbrıs'ta yer alan Kapalı Maraş bölgesinin açılması adımından vazgeçmesini istedi. Yunan devlet vekili Stelyos Petsas, aksi durumda Kıbrıs Rum bölgesiyle beraber meseleyi gelecek hafta gerçekleştirilecek AB liderler zirvesinde gündeme getirecekleri gibi hadsiz bir tehdide kalktı.

Kuzey Kıbrıs'ın Gazimağusa şehrinin doğu bölgesindeki sahil bölgesi Kapalı Maraş'ın bir takım kısımları, 46 senelik aradan sonra bugün tekrar ziyaretlere açılmıştı.

Yunan hükümet vekili, Yunanistan'ın 2 taraf arasında problemlerin değerlendirilmesi için kararlaştırılan araştırma müzakerelerinin başlatılmasını istediğini, fakat 'Kıbrıs konusunda provokasyonlara izin vermeyeceğini' belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de geçen gün yaptığı açıklamasında Maraş'ın açılması kararına tepkisini dile getirerek Türkiye'yi Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki tansiyonu attırmak ile suçlamıştı. Birleşmiş Milletler'den gelen açıklamada da tek taraflı fiillerin Ada'nın tekrar birleşmesi için müzakere uğraşlarına darbe vuracağı konusunda uyarılmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal