Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Gelin Konuşalım' Çağrısı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki engellenemez gücü Yunan Başbakanı Miçotakis'i diyalog çağrısına itti. Dünya gündemini sarsan 'doğal gaz' haberleri Yunanistan'ı da sarsınca Miçotakis manevra değiştirdi.

20.08.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:26) Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Gelin Konuşalım' Çağrısı

AB'den yansıyan tehdit niteliğindeki uyarılara rağmen Doğu Akdeniz'de seyrini devam ettiren ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, baş rolü oynuyor.

Doğu Akdeniz'deki yolundan asla dönmeyeceğini dile getiren Türkiye'nin mücadelesinden sonra dünya ülkelerinden Türkiye'ye peş peşe tepkiler yağdı.

Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Avrupa Birliği'nden medet bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü müjdeyi vereceğiz açıklamasının ardından dünya gündeminde söz konusu açıklamanın doğalgazın bulunduğu şekilde değerlendirilmesi Yunanistan'ı da telaşlandırdı.

MİÇO'DAN GERİ ADIM
Türkiye'ye karşı tehditkar ifadeler kullanan Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis manevra değişti ve Türkiye'ye karşı iki uygar komşu gibi diyalog başlatma çağrısı yaptı.

CNN kanalının sunucusu Christiane Amanpour röportajında, Türkiye ile ikili ilişkilere ve Doğu Akdeniz'deki duruma vurgu yapan Miçotakis açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye ile tek bir görüş ayrılığı var, deniz bölgelerinin belirlenmesi ve biz, iki uygar komşu gibi oturup bunu konuşmamız gerektiğini söyledik. Eğer bu sorunu aramızda çözemezsek Uluslararası Mahkeme'ye başvurabiliriz

Egemen haklarımızı savunmaya devam edeceğiz, ama bir gerilim aramıyoruz ve Türkiye'ye mesajımız basit: meydan okumaya son verin ve gelin uygarca konuşalım.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal