Yunan Başbakanı Miçotakis: Görüşmeye Hazırız

Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik kritik adım! Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ''Deniz yetki alanı için Türkiye ile derhal görüşmeye hazırız'' dedi.

15.09.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-17:39) Yunan Başbakanı Miçotakis: Görüşmeye Hazırız

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj ve sismik faaliyetleri Yunanistan'da paniğe yol açmıştı.

Doğu Akdeniz'deki söz konusu ilerleyiş tarafların uluslararası arenada karşı karşıya gelmesine sebebiyet verdi.

Söz konusu karşılıklı gerginliğin son adımında Türkiye, İzmir çevresi için yayınladığı NAVTEX N1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Sakız Adası'nın gayri askeri statüsünün bozulduğunu ilan etti.
Türkiye'nin bu doğrultudaki ilerleyişi Yunanistan tarafında çark etti. Yunan Başbakan Miçotakis ''Deniz yetki alanları konusunda, Türkiye ile görüşmeye hazırız'' mesajını verdi.

DİYALOĞA HAZIRIZ MESAJI

Atina'da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile kritik bir toplantı gerçekleştiren Yunan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin diyaloğa her zaman açık olduğuna işaret ederek, Türkiye'den somut belgeleri edindikten sonra, tartışılması gereken tek konu olan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması hususunda bir an önce keşif çalışması başlatmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Akdeniz'de tırmanan gerginliğe işaret eden Yunan Başbakan, diyalogların sadece bu yolla sonuç vereceğine vurgu yaparak Yunanistan'ın buna her zaman açık olduğunu ifade etti.

Miçotakis, Avrupa Birliği'nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne verdiği desteğin, AB'nin stratejik çıkarları ile bölgenin tehlikede olduğunun açık bir sembolü olduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal