Yunanistan'daki Yangın 3 Gündür Söndürülemiyor

Yunanistan’ın Eğriboz Adası’nda 3 gündür devam eden orman yangını söndürülemiyor.

15.08.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-13:38) Yunanistan'daki Yangın 3 Gündür Söndürülemiyor

Yunanistan'ın Eğriboz Adası'nda Salı sabahı meydana gelen orman yangınına karşı müdahale faaliyetleri 3 gündür hem havadan hem de karadan sürdürülüyor. Yetkililer, yangının iki aktif cephesi olduğunu ve gece boyunca devam eden çalışmalar esnasında ara ara patlamaların oluştuğunu belirtti.

Adanın büyük kısmına sıçrayan ormanlık alanlar küle dönerken adadaki çok sayıda zeytinlik alan da telef oldu. Eğriboz Adası'nda 8 kişinin hafif yaralandığı Makrymalli köyünde bazı evlerde hasar meydana gelirken çok sayıda araç da kullanılamaz hale geldi.

Salı günü tahliye edilen köylerden Kontodespoti sakini Vasilis Pirgos, "Yangını kontrol altına almak ve köye sıçrayarak evlerimizi yakmasını engellemek için her türlü yolu denedik. Neyse ki havadan destek aldık. Köyün üzerine sürekli olarak su boşaltan çok sayıda helikopter vardı. Evlerimizi kurtarmayı başardık” açıklamasında bulundu.

Adadaki alevlerin rüzgar ve sıcak havanın etkisiyle yayılması üzerine bölgede acil durum ilan edilmişti. Afet bölgesini ziyaret eden Başbakan Kiryakos Miçotakis, kontrol altına alınmayan yangınla mücadele için diğer Avrupa ülkelerinden yardım istendiğini açıklamıştı. Miçotakis'in çağrısı üzerine İtalya'dan gönderilen 2 adet yangın söndürme uçağının da katıldığı müdahale çalışmalarında yaklaşık 250 itfaiyeci görev alırken, 4 köy de tahliye edilmişti.  
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal