Yunanistan, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e Şikayet Etti !

Yunanistan'dan Türkiye ile Libya arasında yapılan "deniz sınırı anlaşması" na karşı sıkandal bir hamle geldi. Yunan yetkililer Ankara'yı Birleşmiş Milletler'e şikâyet etti.

10.12.2019-14:45 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-14:41)

Yunan Hükümeti Sözcüsü Stelios Petsas, anlaşmanın ‘kötü niyetle’ yapıldığını ileri sürerek, bunun bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını savundu.

Yunanistan ayrıca, anlaşma nedeniyle AB’den Türkiye ve Libya’ya yönelik yaptırımlar konusunda bir çerçeve oluşturulması talebinde bulundu.

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya öfkelenen Yunan hükümeti, Libya’nın Atina Büyükelçisi’ni sınır dışı etmişti.

LİBYA: YUNANİSTAN'IN YAPTIĞI DİPLOMATİK EŞKİYALIK

Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada Mişri, Yunanistan'ın, Türkiye ile Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları sınırlandırması konusunda anlaşma imzalayan Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararına sert çıkmıştı.

Mişri, "Yunanistan'ın, büyükelçimizi sınır dışı etme kararı diplomatik eşkıyalık." olarak değerlendirmişti.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Seyyale de Atina yönetiminin bu kararına tepki göstererek, "Yunanistan'ın Atina büyükelçimizi sınır dışı etme kararı kabul edilemez. Libya'da Yunanistan'ın hiçbir diplomatik temsilciliği bulunmuyor. Eğer olsaydı biz de misilleme olarak onların büyükelçisini sınır dışı ederdik." açıklamasında bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal