Yunanistan Türkiye'yi AB'ye Şikayet Etti

TPAO'nun Doğu Akdeniz'de petrol aramak için yaptığı ruhsat başvurularının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra Yunanistan, AB'ye Türkiye'yi şikayet eden bir mektup gönderdi.

04.06.2020-22:37 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-22:33) Yunanistan Türkiye'yi AB'ye Şikayet Etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol ve gaz aramaya başlamasına ilişkin olarak AB yönetimine bir mektup gönderdiğini ifade etti.

Basın açıklaması gerçekleştiren Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Akdeniz'de ilave petrol arama ruhsat sahası başvurusunda bulunmasına ilişkin konuşma yaptı.

YUNAN, YİNE KOŞA KOŞA AB'YE GİTTİ

Türkiye sebebiyle gerilimin tırmanması sonrası bir Türkiye - Yunanistan krizi yaşanmayacağını ancak AB - Türkiye ilişkilerinde bir kriz çıkacağını ifade eden Petsas, TPAO'nun başvurusunun ardından Miçotakis'in Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e mektup gönderdiğini işaret etti.

Petsas'ın açıklamasına göre Miçotakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüşmesi sırasında Atina'nın Türkiye'nin faaliyetleri konusunda AB'li partnerlerin desteğini alacağından emin olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal