Yunanistan, GKRY ve Mısır Liderleri Türkiye'yi Kınadı

Üçlü zirvede, Yunanistan, GKRY ve Mısır, Türkiye'nin kapalı Maraş'ta gerçekleştirdiği etkinlikleri, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini ve Ege'deki çalışmalarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

22.10.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-10:50) Yunanistan, GKRY ve Mısır Liderleri Türkiye'yi Kınadı
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ile Mısır liderleri GKRY'de görüştü.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde iş birliği kapsamında yapılan müzakerenin akabinden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anastasiadis, 3'lü iş ortaklıklarıyla hedeflerinin Doğu Akdeniz'de 'barış ve güvenliği' temin etmek olduğunu ve iş ortaklıklarının hiçbir ülkenin aleyhine olmadığını öne sürdü.

Rum lider, GKRY, Yunanistan ile Mısır'ın, Türkiye'nin kapalı Maraş'taki çalışmalarını, Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerini ve Ege'deki faaliyetlerini şiddetle kınadığını ifade etti.

Müzakerede KKTC Cumhurbaşkanı seçiminden çıkan neticeyi de değerlendirdiklerinin altını çizen Anastasidis, muhataplarına yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a gayri resmi müzakere daveti yaptığını belirtti.

ÜÇLÜ İŞ ORTAKLIĞI

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de 3'lü iş ortaklıklarının, farklı alanlardaki ortak vizyonlarını, bölgesel ve uluslararası meselelerde ellerindeki tezlerde olan koordinasyonu oluşturduğunu belirtti.

'ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL'

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Türkiye'yi 'uluslararası hukuku ihlal' itham ederken, 3'lü iş ortaklıklarında ortak pusulanın 'barış' olduğunu iddia etti.

Miçotakis, Yunanistan'ın Rum kesimine daima ve sarsılmaz bir şekilde destek verdiğini belirtti.

Diğer taraftan, Miçotakis ve Anastasiadis, 3'lü müzakere öncesi görüştü. 2'li, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar'ın, Kıbrıs müzakereleri için oturulacak müzakere masasına, bugüne dek ortaya koyduğu tezlerle gelmemesini ümit ettiklerini kaydetti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal