Yunanistan Diyalog Çağrılarına Olumsuz Yanıt Verdi

Doğu Akdeniz'deki meselelerin uluslararası kamuoyunda konuşulması için girişimde bulunan Türkiye'ye Yunanistan'dan olumsuz cevap geldi.

04.12.2020-22:39 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-02:28) Yunanistan Diyalog Çağrılarına Olumsuz Yanıt Verdi

Olumsuz cevaba yönelik açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin sözde gerginliğin azalması için birkaç gün önce yapmış olduğu geç kalmış eylemler, ikna edici değildir açıklamasında bulundu.

Rum basınında yazılan haberlere göre Dendias, 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesi öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret etti.

İlk olarak Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşen Dendias, daha sonra Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.

Türkiye'nin görüşme önerilerini değerlendiren Dendias, ' Türkiye'nin sözde gerginliğin azalması için birkaç gün önce yapmış olduğu geç kalmış eylemler, ikna edici değildir ,Türkiye'nin, gerçek anlamda gerginliği yatıştırıcı ve uluslararası hukuk ve deniz hukuku zeminine dayalı yapıcı bir yola götürecek kararlar alması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MED Akdeniz Diyalog Forumu'nda yaptığı açıklamada, AB'nin üyelerinden en az ikisinin tüm AB sistemini kötüye kullanmasına izin vererek, suç ortağı haline geldiğini belirtmişti.

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz konusunda, "Tercihimiz net. Türkiye'nin kapısı diyaloğa sonuna kadar açık. Bir çıkış yolu var. Doğu Akdeniz Konferansı, iş birliği için uygun bir ortam oluşturmak için bir fırsattır ve bu bizim önerimizdir." ifadelerini kullanmıştı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal