Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye Açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin Türkiye ile ilişkileri hakkında, "Başbakan (Kiriakos Miçotakis) Türkiye'ye bir zeytin dalı uzattı. Bu açıkça uluslararası hukuk ve anlaşmalara saygıya bağlı" diye konuştu.

26.07.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-09:24) Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye Açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, SKAI televizyonuna verdiği demeçte, ülkesinin dış politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye ile ilişkilerin eskiye dayandığını söyleyen Nikos Dendias, Türkiye ile halihazırda var olan "uluslararası bağlamda" görüşebileceklerini kaydetti.

Dendias, Kıbrıs meselesi hakkında tavırlarının kesin olduğunu ve bunu Avrupa Birliği düzleminde ortaya koyduklarının altını çizdi. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Yunanistan-Türkiye ilişkilerine yönelik ise "Başbakan (Kiriakos Miçotakis) Türkiye'ye bir zeytin dalı uzattı. Bu açıkça uluslararası hukuk ve anlaşmalara saygıya bağlı. Türkiye'nin bu çağrıya nasıl karşılık vereceğini göreceğiz, ancak Başbakan'ın da dediği gibi egemenlik hakları müzakere edilemez" şeklinde konuştu. 

Dendias, "Bildiğiniz gibi komşunuzu seçemiyorsunuz. Bir Lüksemburg veya Belçika olsaydık her şey bambaşka olabilirdi. Tüm bu masraflardan kurtulabilirdik. Dışişleri Bakanlığı çok rahat bir yer olabilirdi. Savunma Bakanlığı ise belki de hiç olmazdı." değerlendirmesinde bulundu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tanıştıklığının geçmişe dayandığını da dile getiren Nikos Dendias, şimdilik herhangi bir ikili görüşmenin planlanmadığını da sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal