Yunan Profesörden İtiraf: Ege ve Doğu Akdeniz'de Haksız Olan Biziz

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ile Doğu Akdeniz üzerinden tartışmalar hız kesmeden sürüyor.

21.08.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-10:59) Yunan Profesörden İtiraf: Ege ve Doğu Akdeniz'de Haksız Olan Biziz

Uluslararası Hukuk Profesörü Aleksis İraklidis, 'Yunanistan'da herkes hem Ege hem Doğu Akdeniz konularında Yunanların haklı olduğunu ve Türkiye'nin saldırgan ve haksız olduğunu sanmakta. Ama gerçek tamamen farklı' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ve Doğu Akdeniz üzerinden gerilim sürüyor. Uluslararası Hukuk Profesörü Aleksis İraklidis bir haber sitesinde yaptığı değerlendirmelerde Türkiye ile Yunanistan münasebetleri üzerine konuştu. İraklidis, şu ifadeleri kullandı:

YUNAN HAKLI OLDUĞUNU SANIYOR

'Yunanistan'da herkes hem Ege hem Doğu Akdeniz konularında Yunanların haklı olduğunu ve Türkiye'nin saldırgan ve haksız olduğunu sanmakta.

EGE YUNAN GÖLÜ DEĞİL

Ama gerçek tamamen farklı'.

15 sene boyunca diplomatlık yaptığını söyleyen İraklidis, 'Biz Ege'nin Yunan gölü olduğunu sanıyoruz. Ama öyle değil Ege'de tarafların hukuki tezleri 6 konuda aslında eşit. Size bir örnek vereyim, hava sahası konusunda Yunanistan tamamen haksız. Kara sularımız madem 6 mil o zaman hava sahamızın da buna eşit olması lazım. Bu uluslararası hukuka göre böyledir. Uçuş bilgi bölgesi konusunda da öyle. Savaş uçaklarının uçuş izni almalarına gerek yok' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal