Yunan Polisinin Kıyafetlerini Alıp Gönderdiği 3 Göçmenin Cesedi Bulundu

Edirne'de Yunan polisi tarafından kıyafetleri alınarak Türkiye tarafına gönderildiği bildirilen 3 göçmenin cesetleri bulundu. Göçmenlerin soğuktan donarak öldükleri tespit edildi.

04.12.2018-13:59 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-14:11) Yunan Polisinin Kıyafetlerini Alıp Gönderdiği 3 Göçmenin Cesedi Bulundu

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı 2 köyde, Yunanistan polisi tarafından kıyafetleri alınarak tekrar gönderildiği iddia edilen kaçaklarından 3'ünün, huduta yakın alanda cansız bedenleri tespit edildi.

Edirne'nin Meriç ilçesinde, Hudut Kartalları ve Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, bir bölümü Yunanistan polisi tarafından yakalanarak paraları ile cep telefonları alınmasının ardından Türkiye'ye tekrar gönderildiği iddia edilen 5 günde 713 kaçak ele geçirildi. Çoğunluğu Afganistan ve Suriyeli olan kaçaklar işlemlerinin sonrasında Edirne Göç İdaresi'ne teslim edildi. Yunanistan hudutundaki Meriç Akçadam köyü ve Adasarhanlı köylerinde ise birer gün arayla 3 erkek cesedi bulundu. Akçadam köyü ova mevkiinde Cumartesi günü suni göletin etrafında tespit edilen cesedin, 35 yaşındaki Afganistanlı bir kaçağa ait olduğu bildirildi. Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde ilk yapılan incelemede kaçağın sıfırın altına inen soğuk havada donarak yaşamını yitirdiği bildirildi. Savcılık incelemesinin sonrasında Afgan kaçağın cansız bedeni otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ADASARHANLI KÖYÜ'NDE 2 CESET BULUNDU

Yunanistan hudutundaki Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde de birer gün arayla iki erkek cesedi daha tespit edildi. Meriç Nehri civarında bulunan 2 cansız bedenin de Yunanistan'a yasa dışı yollardan giden ve "geri itme" yöntemiyle Türkiye'ye sevk edilen kaçaklar olduğu belirlendi. Savcılık incelemesinin sonrasında biri 5 saat, diğeri 2 gün önce öldüğü tespit edilen erkek cesetleri Meriç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gerçekleştirilen incelemede birinin 25, diğerinin ise 35 yaşlarında olduğu ve soğuk hava sebebi ile donarak öldükleri belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal