Yunan Milletvekili: Türkiye Bölgesel Süper Güç, Fransa'ya Güvenmekle Hata Yapıyoruz

Yunan Milletvekili Liana Kanelli, Doğu Akdeniz meselesinde Fransa'ya güvenmenin doğru olmadığını ifade ederek, 'Kimse bizi sevdiği için Yunanistan'a gelmiyor. Yunan çıkarları için ölmüyor' şeklinde konuştu. Yunan vekil aynı zamanda, Türkiye'nin bölgesel bir süper güç olduğunu da dile getirdi.

07.09.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-14:17)

Yunan Milletvekili Liana Kanelli, katıldığı bir TV programında ülkesinin Doğu Akdeniz konusunda uyguladığı politikayı eleştirdi.

'FRANSA'YA GÜVENMEK HATA'

Yunanistan'ın Fransa'ya güvenmekle ölümcül bir yanlış yaptığını ifade eden Yunan Milletvekili Kanelli, şu ifadeleri kullandı:

'Bazıları Yunanistan, Fransa ittifakı sloganını atıyor. Zamanında Fransa Cumhurbaşkanı Giscard d'Estaing'ın buraya gelmesi için önündeki ağaçları kesiyorduk.

'KİMSE BİZİ SEVDİĞİ İÇİN YUNANİSTAN'A GELMİYOR'

Kimse bizim için buraya gelmedi, Libya'ya gitmeyi tercih ederler ancak bizim için buraya gelmezler. Kimse bizi sevdiği için Yunanistan'a gelmiyor. Yunan çıkarları için ölmüyor.'

'TÜRKİYE BÖLGESEL SÜPER GÜÇ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin çıkarlarını koruyan stratejik akıl olduğunu belirten Kanelli, 'Türkiye bölgesel bir süper güç' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal