Yüksek Hızlı Trenlerle Günlük 30 Bin Yolcu Taşınması Hedefleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, işletmeye alınacak yeni Yüksek hızlı tren (YHT) setleriyle, taşınan günlük yolcu sayısının 2020'nin son çeyreğinde 30 bine ulaşmasının beklendiğini belirtti.

01.01.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-15:01) Yüksek Hızlı Trenlerle Günlük 30 Bin Yolcu Taşınması Hedefleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TCDD Taşımacılık AŞ'nin faaliyete başlamasının 4'üncü yılı nedeniyle yapılan açıklamada, şirketin demir yolu taşımacılığının serbestleştirilmesi sonrası demir yolu tren işletmecisi olarak kurulduğunu kaydetti. 

Bakan Turhan, kuruluşun, rekabete açılan demir yolu sektöründe yüksek hızlı trenler, konvansiyonel ana hat ve bölgesel trenler, kent içi toplu taşımacılıkta Marmaray ve Başkentray ile feribot işletmeciliği, lojistik faaliyetler ve demir yolu araçlarının bakım-tamir ve revizyonunu üstlendiğini anlattı.

Ayrıca bakan Turhan, TCDD Taşımacılığının, tren işletmeciliğinde liderliğini sürdürdüğünü söyledi.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir-İstanbul, Konya-Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı demir yolu hatlarında günde yaz döneminde 48, kış döneminde 44 seferle 22 bin yolcuya hizmet verildiğini dile getiren Turhan, müşteri memnuniyet oranının yüzde 98'e ulaştığını anımsattı.

Turhan, YHT-otobüs ve YHT-tren kombine taşımacılığıyla Bursa, Kütahya, Tavşanlı, Afyonkarahisar, Karaman, Antalya ve Alanya'ya seyahat süresinin önemli oranda azalmasıyla yüksek hızlı trene (YHT) talebin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Artan yolcu talebini karşılamak üzere Almanya'dan temin edilecek 12 yeni YHT setinin ikisi aralık ayında teslim alındı. Diğer 10 YHT setinin de bu aydan itibaren birer ay arayla teslim alınması planlanıyor."

Testleri tamamlanan setlerin 1 Şubat'tan itibaren sırayla işletmeye alınacağını kaydeden Turhan, "Bunun sonucunda YHT'lerin hem sefer sayısı hem yolcu kapasitesi önemli oranda artacak. İşletmeye alınacak yeni setlerle YHT ile şu anda 22 bin olan taşınan günlük yolcu sayısının 2020'nin son çeyreğinde 30 bine ulaşması bekleniyor." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal