YSK'nın İstanbul ile İlgili Gerekçeli Kararını Bugün Açıklaması Bekleniyor

Yüksek Seçim Kurulu, 6 Mayıs'ta İBB seçimlerini iptal etmişti. Kurulun iptalle ilgili gerekçeli kararını bugün açıklaması bekleniyor.

22.05.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-12:04)

YSK'nın gerekçeli kararı bugün duyurması bekleniyor. Kurul, 6 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması ile alakalı kararı 7’ye karşı 4 oy ile almıştı. O günden bu vakte dek iptal doğrultusunda oy veren üyelerin gerekçeli kararı hazırlaması bekleniyordu. 7 üye hafta başında kararı hazırladı fakat muhalif kurul üyeleri, kararda ek gerekçeler olduğunu söyleyerek yeni bir süre istedi. Kurul üyeleri, gerekçeli kararı okudu ve muhalefet şerhlerini güncelledi. Bugün kurulun bir araya gelerek, gerekli tasnif ve imza işlemlerinin sonrasında gerekçeli kararı kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Kurul, iptal ile alakalı kısa kararını duyurmuştu. Kararda, “Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurulları tarafından kanuna aykırı kurulması ve bu konunun da seçim sonucuna etki etmesi sebebiyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesiyle tekrarlanmasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptal edilmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tekrar seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir” denilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal