YSK'nın Gerekçeli Kararı Neden Ertelediği Açıklandı

YSK'nın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin iptali hakkında gerekçeli kararını açıklaması beklenirken bu karar son dakika gelişmesi ile ertelenmişti. Bu ertelemenin YSK'daki iki üyenin muhalefet şerhlerinde bazı düzeltmeler talep etmesi nedeniyle gerekçenin açıklanamadığı belirtildi

21.05.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-10:33)

YSK'nın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin iptali hakkında gerekçeli kararın YSK'daki iki üyenin muhalefet şerhlerinde bazı düzeltmeler talep etmesi nedeniyle açıklanamadığı belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için gerekçeli kararını bugün ya da yarın açıklayacağı tahmin ediliyor.

GEREKÇELİ KARAR 200 SAYFADAN FAZLA  

Türkiye gazetesinde çıkan habere göre; İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin gerekçesinin 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtildi. YSK, AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itirazları kapsamında yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanmasında karar vermişti. YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında yer aldığı dört üye ret oyu kullanırken yedi üyenin kabul oyuyla İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin tekrarlanması yönünde karar alınmıştı.

YSK’nın kısa kararında, ‘bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullar tarafından kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması’ iptal kararında gerekçe olarak ileri sürülmüştü. Kararda, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini gerçekleştiren ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlulara ilikin suç duyurusunda bulunulmasına da oy çokluğuyla karar verildiği bildirilmişti.

SON ŞEKLİ VERİLİYOR  

YSK’nın kısa kararından sonra dün itibarıyla iptal gerekçesinin açıklanması bekleniyordu. İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin de gerekçesinin 200 sayfadan fazla olduğu kaydedilirken, son dakikada ‘ret’ oyu kullanan dört üyeden ikisinin muhalefet şerhlerinde bazı düzeltmeler talep etmeleri nedeniyle gerekçenin açıklanamadığı açıklandı. Muhalif üyelerin şerhlerini tamamlamalarından sonra gerekçenin bugün ya da yarın sabah kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal