YSK, MHP'nin Maltepe İtirazını Kabul Ederek İlçe Seçim Kurullarından Bilgi İstedi

YSK İstanbul için ara kararını verdi. Buna göre Kurul, MHP'nin Maltepe için yaptığı itirazı kabul ederek Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi.

24.04.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:28) YSK, MHP'nin Maltepe İtirazını Kabul Ederek İlçe Seçim Kurullarından Bilgi İstedi

YSK, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimi hususunda gerçekleştirdiği olağanüstü itirazda ara karar verdi. Ara kararda; sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin vazifelendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan sağlandığı hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi.

MHP'NİN İTİRAZLARIYLA İLGİLİ ARA KARAR VERİLDİ

YSK, olağanüstü itirazları görüşmeyi sürdürüyor. Saat 14.00'te başlayan toplantıda MHP'nin itirazlarıyla alakalı ara karar verildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugünkü gündem toplantısında AK Parti'nin Büyükçekmece, MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçları ile alakalı olağanüstü itirazlarını görüşüyor.

ARA KARAR VERİLDİ

Toplantıda bazı ara kararlar ilan edildi. Ara kararda; sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin vazifelendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan sağlandığı hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi talep edildi.

Dün bazı ara kararlarını duyuran YSK, '41 bin 132 kısıtlı seçmen' iddiasının soruşturulmasını istemişti.

Kurul, il ve ilçe seçim kurullarına belgelerin incelenmesi için 5 gün zaman tanımıştı. MHP'nin talepleriyle alakalı da 5 gün süre verilebileceği bildiriliyor.

Önümüzdeki hafta başında araştırmanın sona ermesinin sonrasında YSK'nın da yapacağı incelemenin ardından hafta sonuna dek İstanbul'da seçimlerin iptal edilmesine dönük itirazla alakalı kararını vermesi bekleniyor.

LİSTE DIŞI GÖREVLENDİRME İDDİASI

AK Parti'nin sonrasında MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi talebiyle YSK'ye başvuru yapmıştı. Başvuru dilekçesinde toplam 970 kişinin Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından Kaymakamlık tarafından gönderilen liste dışından vazifelendirildiği, bunlardan 479'unun il, ilçe dışı, mülki idare teklifi dışı atanan sandık kurulu başkanları olduğu tespitine yer verilmişti.

Maltepe Belediyesi'nin bağımlı ve taraflı çalışanlarının sandık kurulu başkan ve üyesi yapıldığı iddiasıyla görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirilen başvuruda, sandık kurulu başkanlarından 117'sinin akraba olduğu, gene kanuna aykırı askeri personele vazife verildiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal